Fagyizzunk otthon!

W. Ungváry Renáta receptjei

Fagyiszendvics

Hozzávalók: egy érett banán, három érett kajszibarack, 2 dl habtejszín, egy csomag zabkeksz vagy csokis keksz, vaníliavelő

Botmixerrel pürésítsd a gyümölcsöket – a banán mellé természetesen bármilyen más idénygyümölcsöt is betervezhetsz. Verd fel a tejszínhabot, és keverd bele óvatosan a vaníliarúd kikapart belsejét. Vegyítsd a gyümölcspürét és a felvert tejszínhabot, majd simítsd műanyag dobozba és tedd a mélyhűtőbe. Egy óra múlva vedd elő, a masszát töltsd két keksz közé, majd a fagyiszendvicseket zsírpapírral bélelt dobozban állítsd egymás mellé, és tálalásig tedd a mélyhűtőbe.

Csupa gyümölcs

A fotón látható kombináció kiviből, kajszibarackből és görögdinnyéből készült. A fagyikészítő műanyag tartályokba előbb az egyik gyümölcspépből tölts egyharmadnyit, majd fagyaszd meg. Ezután töltsd rá a következő réteget, fagyaszd meg, majd fejezd be a harmadik réteggel. Ekkor ne felejtsd el belerakni a pálcát is – ilyen a jégkrémkészítő készletekhez eleve tartozik. Cukrozni nem szükséges! Pár csapp citromlé megakadályozza a kajszi megbarnulását.

Joghurtos jégkrémek

Hozzávalók: 4 dl görög krémjoghurt, egy érett banán, egy citrom leve, bogyós idénygyümölcsök, az édesítéshez, ha szükséges, datolyaszirup vagy datolyapép, kis papírpoharak

Keverd hozzá a görög krémjoghurthoz a pépesített gyümölcsöket. Ha úgy érzed, nem elég édes, tegyél bele egy kevés datolyaszirupot vagy datolyapépet. Adagold kis papírpoharakba, majd így tedd bele a fagyasztóba.

Hozzászólások