Ártalmas napozószerek

A kozmetikai készítmények allergiát válthatnak ki, a napfény és a kozmetikai készítmény együttes hatására pedig fotoallergia alakulhat ki.

„A tünetek nemcsak ott jelennek meg, ahol fény éri a bőrt, hanem a test egyéb pontjain is: a napégéshez hasonló bőrelváltozás, égő érzés a szemben, bőrpír, hólyagok, csalánkiütés, ekcémaszerű bőrelváltozás viszketéssel, duzzanattal, nedvedzéssel és hámlással jelentkezhetnek” – magyarázza dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa.

Kiemeli: az allergiáért elsősorban a készítményekben lévő illatanyagok és konzerválószerek a felelősek. Az érzékeny, allergiára hajlamos emberek különös odafigyeléssel válasszák ki kozmetikumaikat – alapvető követelmény, hogy ne károsítsák a bőrt, ne legyenek toxikusak, fényérzékenyítők és a verejtékkel se lépjenek reakcióba.

Forrás: vitalmagazin.hu

Tipp!

A hello baby cosmetics, kisbabáknak és szüleiknek kifejlesztett napozókrém. Mindennapi használatra javasolt az újszülöttek és babák, valamint a felnőttek, érzékeny bőrére, akár olyanok számára is, akik bőrgyógyászati kezelésen mennek keresztül, vagy allergiásak.

A termékről bővebben ITT olvashatsz!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások