Könyvek – Babakorban kell elkezdeni!

Azt gondolhatnánk, a gyermekek életében elsőként a beszéd kialakulásakor fontosak a könyvek, pedig már csecsemőkorban érdemes bevetni a betűk és a színes formák varázserejét. A babákat ugyanis megnyugtatja a meseolvasás, még akkor is, ha a szöveget nem értik. A mesekönyv azonban nemcsak nyugtat, jelentős szerepe van a tanulásban, ben is: a gyerekek az alapvető formákat, színeket a könyvekből is megismerhetik, megtanulhatják. Az első könyvek rendkívül fontosak a beszéd kialakulása előtti években, hiszen a gyerekek a szülőt utánozva ekkor próbálgatják az első szavak kiejtését.

Milyen könyvet? A legkisebbeknek puha, színes, leporelló „könyveket” ajánlunk, amelyek egyszerű ábrákat, történeteket tartalmaznak, és amelyeket könnyen meg is tudnak fogni. Jó választás lehet a színes-csipogós fürdőkönyv, amit akár még a fürdetéshez is magával vihet, az altatást pedig olyan könyvek segíthetik, mint például Gróh Ilona Ringató című könyve, amelyből nyugtató dalokat énekelhetünk a kicsinek.

Forrás: Vital magazin

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások