A könnymentesség titka

Ha a sampon kémhatása megegyezik a könny majdnem semleges pH-jával, nem fog csípni, ez nagyjából a 7,2-7,6 közé eső kémhatást jelenti. A felnőtteknek gyártott samponok gyengén savas kémhatásúak, ezért a szembe kerülve csíphetnek.
A babasamponok a habzás és zsíreltávolító hatás érdekében felületaktív anyagokat tartalmaznak. A fő mumus ezen a téren a SLS, azaz a nátrium-lauril-szulfát, amely különösen gyakran okoz bőrirritációt, allergiás reakciót. Babasamponokba ehelyett más, kíméletesebb felületaktív anyagokat tesznek.

Tippünk

Sok kisgyermeket a szemébe csorgó tiszta víz is megijeszt. Ezt bababoltokban kapható hajmosó karikával védheted ki, amely megakadályozza a szembe csorgást, és levezeti a vizet a gyerek hátára.

Próbáld ki!

hello baby cosmetics sampon & fürdőgél


  • csecsemőknek és babáknak kifejlesztett sampon és tusfürdő
  • természetes összetevőinek köszönhetően gyengéden és gondosan tisztítja a kicsik bőrét anélkül, hogy kiszárítaná
  • különlegessége, hogy olyan prebiotikumokat tartalmaz, amelyek segítenek visszaállítani a bőr egészségéhez nélkülözhetetlen baktériumflórát
  • már a születés napjától használható, minden nap fürdetéshez és hajmosáshoz egyaránt

Bővebb termékismertetőt itt olvashatsz.

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

 

Hozzászólások