Mitől „bababarát” egy kórház?

A kifejezés valójában szoptatást támogató szülészeti ellátást jelent. – tisztázza a kérdést dr. Kun Judit, orvos, szoptatási tanácsadó IBCLC, a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság (SZTNB) tagja.
– 2009 óta a „bababarát kórház” minősítést az SZTNB ítéli oda azoknak a kórházaknak, amelyek teljesítik a feltételeket, köztük a „Tíz lépés” követelményeit.

Azok az intézmények, amelyek az ellenőrzést követően elnyerik ezt a címet, három havonta részletes jelentést készítenek működésükről. Évente konzultálnak egy külső felmérőbiztossal, három évente pedig újabb ellenőrzésen kell megfelelniük ahhoz, hogy címüket megtarthassák.

A „Tíz lépés” elfogadása szemléletváltást, és jelentős erőfeszítéseket igényel a kórházi dolgozók részéről. Ha nincs külső motiváció és támogatás, könnyű visszacsúszni a berögzült, de idejét múlt régi rutinokba.

Itt találod a bababarát kórházak listáját.

Tudni szeretnéd, hogyan segít a bababarát kórház? – Olvasd el ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások