Ha a baba bajban van

Fontos, hogy a baba minél előbb világra jöjjön, ha már nem gyarapszik megfelelően az anyaméhben. Az is előfordulhat, hogy csökken a súlya. Ennek az az oka, hogy a méhlepény nem tudja elég tápanyaggal ellátni a magzatot. Ilyenkor jobbak az esélyei az egészséges fejlődésre idekint, még akkor is, ha nem töltötte be a 37. hetet.

Ha idő előtt megreped a magzatburok, vagyis akkor, amikor még nincsenek méhösszehúzódások, nő a fertőzés esélye. A megfigyelések szerint a babák 98 százaléka a burokrepedés után két napon belül minden beavatkozás nélkül megszületik. A fertőzés lehetőségét azzal csökkentheti az orvos, ha nem végez hüvelyi vizsgálatot. Ám, ha bármi fertőzésre utal (az anya lázas, a magzatvíz bűzös), akkor haladéktalanul meg kell indítani a szülést.

Ma általános gyakorlat, hogy elfolyt víz esetén a burokrepedéshez képest 6-24 órán belül megindítják a szülést, akkor is, ha nincs fertőzésre utaló jel. Az, hogy 6 vagy 24 óra a türelmi idő, kórháza válogatja.

Mikor kell a szülést indítani? – olvasd el HelloBaby! összeállítást ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások