Császármetszés hege

Manapság már ritkán fordul elő, hogy függőleges irányban, a köldök felé vágnák a hasat. E hosszanti vágás során gyakoribbak a csúnya sebgyógyulások: már néhány kiló súlyfelesleg is kiemelheti, feltűnőbbé teheti a hosszú metszést.
A bikinimetszést jó esetben tényleg eltakarja a bugyi vonala, de ez is sikerülhet ferdére, vagy egyenetlenül forrhatnak össze a nem elég pontosan összeillesztett sebszélek. A varratok eltávolítása után elkezdheted a heg kezelését olyan speciális készítménnyel, amely megelőzheti azt, hogy vaskos, feltűnő hegszövet alakuljon ki. Aki hajlamos az úgynevezett keloidos hegképződésre – ezek a hegek kiemelkednek környezetükből, és sokszor vöröses színűek – jól teszi, ha időben belefog a kezelésbe: naponta többször is át kell dörzsölni a készítménnyel a heget a szebb eredmény érdekében. Ha sor kerül következő császármetszésre, eltávolítják a korábbi heg maradványait.

Érdekel, hogy gyógyulnak a szülési sérülések? – Olvasd el ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások