Biztos alapokat építettünk

Mi a siker? Valami olyasmit alkotni, amit mások elismernek, pozitívan értékelnek, megbecsülnek.

Számomra a legnagyobb siker, hogy világra hoztam valakit, nevezetesen a kisfiamat, akivel, aki által saját magamat érzem többnek, jobbnak és értékesebbnek. A két éves Marci fiam az én sikertörténetem!

Mező Krisztina írása  a HelloBaby! magazin Sikertörténet pályázatára

Sokan azt gondolják, hogy természetes folyamat anyává lényegülni, pedig ha jobban belegondolunk, akkor minden megváltozik. Megváltozik bennünk és körülöttünk. Már mást jelent a fontos és a sürgős. Természetesen nálunk sem volt mindig minden rózsaszínű, folytak a könnyek is, de ma itt játszik mellettem egy önálló akarattal és gondolatokkal rendelkező kisfiú, aki beszél, alkot, szalad és nevet!

Sikerként élem meg, hogy a nehezebb szituációkon sikerült optimista szemlélettel, humorérzékkel átlendülni. E nélkül nem megy vagy csak döcögősen. Utólag visszatekintve az együtt töltött két évünkre azt látom, hogy számtalan szép élményt, emléket gyűjtöttünk együtt. Utaztunk, bicikliztünk, kirándultunk, úsztunk, (báb)színházba, zenés foglalkozásokra jártunk. Marci nyitott, és újdonságokra éhes kisfiú lett. Talán annak köszönhető, hogy örömmel részt vett mindenben, amit terveztünk, szerveztünk, mert érezte, nekünk fontos, hogy az élet sok színes szeletét megmutassuk neki. Mindent, ami egy kicsi fiút már érdekelhet. Büszke vagyok arra, hogy sok mindent látott és kipróbálhatott.

Mi a siker, ha nem az, hogy elindítunk az útján egy kis életet, mutatjuk neki, hol vezet az út és kísérjük. Kísérjük addig és ameddig kéri. Hogy hová jut, az már rajta (is) múlik. A helyes irányt majd neki kell megtalálnia. Tudom, hogy biztos alapokat építettünk.

Nagy változás kapujában állunk, bölcsődés lesz. Ilyenkor minden édesanya szíve összeszorul. Helyet kell adnunk másnak is a gyermekünk életében. Ezt sem könnyebb megszokni, mint a születésekor ránk rakott kizárólagos felelősség súlyát cipelni.

Hogy mitől vagyunk mi, anyák egytől egyig sikeresek? Mert egy „szakma” sem kíván akkora rugalmasságot, terhelhetőséget, mint az anyaság! És megoldjuk, előbb vagy utóbb, könnyebben vagy nehezebben, de sikerül, a saját gyerekünknek mi vagyunk a tökéletes anyák! Ott vagyunk a buszokon, a boltban, a játszótéren és az orvosi rendelőben. A munkahelyeken, a bölcsődékben és az óvodákban. Legyünk nagyon büszkék magunkra, egymásra és legfőképp a gyermekeinkre, mert az ő szemeikben látjuk visszatükröződni a mi sikerünket!

Ha tetszik Mező Krisztina sikertörténete, lájkold és oszd meg te is!

 

Hozzászólások