Hittem benne, hogy a Maminbaba az én utam!

A Maminbaba – Hordozós latin fitness ötletét a kislányom adta.

A várandósság alatt felszedett kilók a két évig tartó szoptatás ellenére sem akartak leolvadni rólam, ezért elkezdtem járni egy táncos mozgásformára, amit nagyon szerettem és néha otthon is gyakoroltam.

Molnár Enikő írása a HelloBaby!  magazin sikertörténet pályázatára

Ez nagyon tetszett az akkor két éves kislányomnak és lelkesen hozta a babahordozót, hogy vele táncoljak. Megpróbáltam, de gyerekkel a hátamon nem lehetett úgy mozogni, hogy mindkettőnknek jó lett volna. Így aztán kialakítottam egy olyan mozgásformát, ami a mamának és a babának is biztonságos és kellemes. Úgy éreztem, hogy ez megoldás lehet a többi anyukának is, akik a gyermekükkel együtt szeretnének tenni a saját egészségükért. Belevágtam. Elkezdtem Maminbaba órákat tartani.

Egyre több pozitív visszajelzést kaptam az anyukáktól. Láttam, hogy csinosodnak, fogynak, tapasztaltam, ahogy kinyílnak és egyre jobban megélik a nőiségüket és az anyaszerepre is pozitívan hatott, hogy közösségbe jártak, táncoltak.

Aztán jöttek a nehézségek. Már a Maminbaba töltötte ki a napjaim nagy részét, szerveztem az első oktatóképzést, amikor vissza kellett mennem dolgozni a multihoz, amitől minden áron szabadulni akartam, és amihez több szerződés kötött. És persze jöttek a kételkedők és akik (tulajdonképpen jogosan) aggódtak, mert örülnöm kéne, hogy van munkahelyem, nem kéne feladni egy ilyen bizonytalan dolog miatt. Én viszont nagyon határozottan hittem, hogy a Maminbaba az én utam, hiszen ez jó a babáknak és az anyukáknak, tehát boldog családokat teremt. Megértettem, hogy reménytelen megszabadulnom a multitól, de tudtam, hogy márpedig nem lehet másként, nekem más dolgom van. És megnyílt az út: elengedtek a cégtől, és lett két új Maminbaba oktatóm. Ezzel elindult a Maminbaba országos franchise hálózat, ami jelenleg 60 oktatóval működik. Sőt, már külföldön is vannak trénereink.

Rendszeresen szervezünk olyan rendezvényeket, mint a Maminbaba Karácsony, Farsang, vagy a Városligeti Maminbaba. Minden évben tartunk Maminbaba tábort a kisbabás családoknak. Országszerte több száz anyuka maminbabázik velünk.

Nagyon örülök, amikor az anyukák megköszönik, hogy kitaláltam nekik a Maminbabát. Nagyon sok visszajelzést kapunk az anyukáktól, hogy milyen nagy segítség a Maminbaba a szülés utáni depresszió megelőzésében és leküzdésében. Folyamatosan érkeznek fogyásról és igazi alakváltozásról szóló sikersztorik, és látjuk, hogy a Maminbaba nem csak a külsőre hat pozitívan, hanem szembetűnő változást eredményez az anyukák önbecsülésében, magabiztossá teszi őket és önbizalmat ad, amire bizony nagy szükségük van a kisbabás időszakban. Mindezt szórakoztató, táncos mozgásformával érjük el az unalmas felülések helyett.

Megható látni, ahogy a babák elalszanak a Maminbaba órákon a ritmusos mozgástól, amiből ők kellemes ringatózást éreznek, míg anyukájuk intenzíven mozog. A Maminbaba erősíti az anya-gyerek kapcsolatot és segíti a babák mozgáskoordinációját, mozgásfejlődését.

Büszke vagyok arra, hogy a Maminbaba 5 éve alatt folyamatosan fejlődtünk, és fejlődünk, mert nem elégszünk meg az „elég jó”-val. Egyre több szakember bevonásával erősítjük a szakmai hátteret. Büszke vagyok a Maminbaba oktatói csapatára, akik csodálatos közösségeket építenek és megadják az anyukáknak azt, amire vágynak: tenni magukért, a saját jól-létükért anélkül, hogy a babájukat másra kellene bízni. Úgy érzem, megérte a rengeteg munka, amikor arról számolnak be, hogy a Maminbaba új értelmet adott az életüknek, az anyaságuknak és női mivoltukban is megerősítette őket.

Bár a Maminbabát a kislányommal hoztam létre, nagyon büszke vagyok az egyetemista nagyfiamra, és sokat köszönhetek a páromnak is, mert miattuk érzem ezt igazán sikersztorinak.

Ha tetszik Enikő története, lájkold és oszd meg! 

Hozzászólások