Két gyerek után egy újabb álom is valóra vált

Szabóné Klauser Anett, 36 éves (mosonmagyaróvári) anyuka, aki több siker-történetet is magáénak tudhat. Két gyermeke született és sikeres vállalkozást indíthatott útjára.

Lejegyezte: Zimmerer Anita a HelloBaby! magazin Sikertörténet pályázatára.

Nagyobbik lánya, Panna Sára, tízéves, hobbija a néptánc. Az ő első éveiben átélt események, és azok szerencsés végkifejlete volt a család életében az első sikertörténet. A várandósság 32. hetében ugyanis az ultrahang vizsgálaton vették észre, hogy a baba hasában egy hólyag látható. További vizsgálatokkal sem tudták megállapítani, hogy melyik szervén van, s pontosan miről is van szó. Rögtön császármetszést akartak végezni, de a gyermeksebész javaslatára erre nem került sor. Ő türelemre intett, mivel a baba értékei egyébként tökéletesek voltak. Szerencsére ez így is maradt, ezért folyamatos megfigyelés mellett megvárhatták a természetes szülést. Végül Panna a 39. héten született meg, 3720grammal és 51 cm-es hosszúsággal. A szülőszobán gyerekorvosok hada várta a születést, rögtön el is vitték Anettól a babát, épp csak egy puszit adhatott a picinek. A kivizsgálásokra az apuka kísérte el a kicsit, mert Anett a nőgyógyászatra került. Órák múlva tudta meg, hogy kislánya petefészek cisztával született, és az egyik petefészke teljesen elhalt. Műtéti beavatkozásra volt szükség. A másik petefészek is tele volt sok, apró cisztával. Azokhoz nem nyúltak a műtét során.

Két nagyon hosszú, kórházban külön töltött hét következett: Panna a koraszülött osztályon, anyukája pedig a nőgyógyászaton feküdt. A kislány életének első öt évében gyakran jártak vizsgálatokra, míg végül kiderült,  hogy a másik petefészkében lévő ciszták felszívódtak. Az öröm és a megnyugvás óriási volt. Anett szerint az érzés nem szavakba önthető. Panna most már egészséges. Igaz egy petefészekkel, de egészséges!

S akkor elkezdődött Anett kálváriája… Nőgyógyászati problémák jelentkeztek nála, aminek az oka ismeretlen volt. Gyermek vállalásról szó sem lehetett. Mivel az orvosok nem tudtak rajta segíteni, természetgyógyászhoz fordult, aki egy nagyon komoly diétát ajánlott természetes vitaminokkal kiegészítve. Három hónap elteltével Anett tünetmentes lett. Tudták, hogy itt a soha vissza nem térő alkalom, s amikor jobban lett, megpróbálkoztak a második babával. Azonnal sikerült is, és megszületett Róza, aki most már hároméves múlt. Nemrég kezdte az óvodát. Eleinte nehéz volt beszoknia, de ma már boldogan jár.

Panna születése előtt Anett irodavezető volt, a két gyermek születése közötti időben pedig a családi vállalkozásban segédkezett. Anyukájának gyermek játszóháza volt, és ennek keretei között Anett a születésnapi bulik lebonyolításában tevékenykedett. Hamar ráérzett, milyen könnyen megtalálja a hangot a kicsikkel, és a Rózával otthon töltött három év alatt megfogalmazódott benne, hogy mindenképpen olyan helyen szeretne dolgozni, ahol hasznosíthatja gyerekekkel kapcsolatos képességeit. Hamarosan megszületett az ötlet is, és kezdetét vette az újabb sikertörténet.

Egy különleges gyerekcipőboltot kezdett tervezgetni. Az ötletet egy meglehetően hétköznapi probléma adta: két gyermekes anyukaként valahogy mindig gondot okozott neki a cipő vásárlás. Megnyílt hát a Kiscipő nevű üzlet, amely túl azon, hogy lábbeliket és egyéb termékeket is árusít, ennél jóval többet nyújt.  A boltban mesefigurás kiegészítők, sapkák, sálak, hátizsákok, plüssök is kaphatók.  Minden vasárnap együtt indul árubeszerzésre a család. Anett gondosan válogatja össze az új termékeket, figyelve arra, hogy a kiválasztott cipőhöz kiegészítőt is tudjon adni a vásárlóknak. A bolt nem túl nagy, de a kínálat meglepően gazdag.  Közösségi oldalán megosztja a vásárlókkal az újdonságokat. A bolt megosztói között pedig rendszeresen sorsolásokat tart, cipőt, játékot, kapnak ajándékba. Az eseményt minden alkalommal videóra veszik. A legfontosabb feladat, a sorsolás maga, a lányai feladata, hisz ők húzzák ki nagy élvezettel a nevet a kosárból.

Mindezek mellett a vásárlók szerint ez az üzlet egyben egy kis beszélgető-kuckó is, ahová öröm betérnie az elszigetelt babás hétköznapokat élő anyukáknak. Anett szerint a sikert titka talán az, hogy örömmel megy minden nap dolgozni, és szeret ott lenni.

Most már látható, hogy remek ötlet volt, hisz bár más formában, de Anett gyerekek között lehet, és közben könnyíthet, a szülök dolgán is. Anett a kreativitását is kiélheti, és egy kicsit független is lehet. Célja volt, hogy mindenképpen  olyan üzletet alakíthasson ki, ahol a gyerekek és a szülők egyaránt jól érzik magukat. Azt szerette volna, hogy egy anyuka számára, aki a nap 24 órájában a gyermekével van, legyen egy olyan hely, ahová végre kimozdulhat, beszélgethet, és közben ne érezze magát kellemetlenül, ha a gyerek hisztizik, vagy éppen szétpakolja az egész boltot. Mert Anettnél ezt is szabad. Mivel ő is anya, pontosan tudja, hogy bizony kiszámíthatatlan lehet a gyerekek hangulata. A vásárlói nagy része már visszatérő vendég, akik szívesen jönnek újra. Jönnek, mert érzik, hogy Anett kedvessége őszinte a gyermek és szülők felé egyaránt. Hosszú távú terve, hogy ne csak egy cipőért térjenek be hozzá, hanem a barátságos Kiscipő boltba egy-egy kedves szóért is jöjjenek.

Bár az álom megvalósítása szépen alakult, azért, Anettnek nehézségei is vannak. Gyermekeinek nehéz volt megszokniuk, hogy az anyukájuk most már dolgozik, és néha bizony reggeltől estig. De már tudják: anya mindig hazajön és bár dolgozik, de ugyanúgy szereti őket. Anett sok segítséget kap férjétől és szüleitől, nélkülük ez a kis bolt nem jöhetett volna létre. Büszke a vállalkozására, úgy érzi a Kiscipő a harmadik gyermeke, mely ugyanúgy igényli a mindennapos törődést, mint az igaziak.

Ha tetszett Anett sikertörténete, lájkold és oszd meg, hogy másik is megismerkedhessenek vele! Ha neked is van hasonló sikertörténet a tarsolyodban, oszd meg velünk! A részletekről itt tájékozódhatsz.

Hozzászólások