Sikeres anyavállalkozás kiscipővel

Háromgyermekes anyukaként gyakran felmerült bennem a kérdés, milyen természetes alapanyagú és nem utolsósorban egészséges lábbelit adjak különböző korú lányaimra a lakásban vagy a kertben.

Hegedűs Ilona írása a HelloBaby! magazin Sikertörténet nyeremény pályázatára

A legkisebb érkezése után szembesültem egy újabb kihívással: mit tegyek, ha folyton elcsúszik a parkettán. Ekkor találkoztam a puhatalpú bőr mamuszokkal, de igényeinket (baba és anya) egyik fajta sem elégítette ki igazán. Miután varrni már tudtam, a következő utam egy bőrkellékeshez vezetett és elkészítettem az első próbadarabot.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy szinte a semmiből mára egy ismert márkát mondhatok a magaménak. A hálószoba sarkában elhelyezett háztartási varrógépet és az ágy alatt tárolt, naponta előpakolt bőröket ma már a saját műhelyemben ipari bőrvarrógép és rengeteg kézi bőrműves eszköz váltotta fel. A legnagyobb lányom is beleszeretett időközben a bőrrel készült tárgyak készítésébe és a tervezési munkába is. Ha egy vásárra készülök, a középső lányom is besegít, és úgy látom, szívesen árul velem. A legkisebb pedig ötleteket ad a készülő topánkákhoz.
Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok a termékeimről, egyre több sokadszorra visszatérő vásárlóm van, Ilyenkor együtt örülök azokkal, akiknek sikerült a cipőkkel örömet szereznem. Csodálatos dolog valamit alkotni, ami másnak boldogságot hoz. Ebből töltekezem, ha nehézségekbe ütközöm, mert az is akad időnként. Hiszen gyerekek, család mellett, kis tőkével ma vállalkozni nem egyszerű dolog. Mindemellett a legnagyobb segítségem a férjem, aki töretlen lelkesedéssel támogat és hisz bennem az indulás óta.

Sok tanulást, információ- és gyakorlatszerzést követően kialakult a jelenlegi néhány fazon, amely az eddigi három év vevői tapasztalatát is ötvözi.
A bőrmamusz a mászó, járni tanuló, de még cipőt nem viselő apróságok számára éppúgy, mint az ovis, iskoláskorú, papucs lerúgó gyerkőcök számára is bevált. A Piloo lábbelik elsősorban egy vagy igény szerint több réteg bőrtalppal , I. osztályú juh- és marhabőrből készülnek kézi és gépi varrással, esetenként kézi hímzéssel. A cipők figurái a viselőjük felé néznek, hogy örömet szerezzenek használat közben is. A természetes, károsanyag-mentes bőr egészséges viselet, puha talpa a mezítlábas járás érzetét biztosítja és nem csúszik. Cipőimet újszülött mérettől egészen felnőtt méretig készítem. A legnagyobb rendelt cipő 46,5 méret volt.

Hozzászólások