Gyermekágy – Amikor minden jól megy

Lássuk, mi kell ahhoz, hogy a lehető legjobban alakuljanak az első hetek a babáddal otthon!

Készülj fel tudatosan arra, hogy kitől és miben fogsz segítséget kérni az első hetekben! Fontos beszélni arról már jóval a szülés előtt, hogy melyik családtag pontosan mikor és mennyi időt és energiát fog tudni nektek szentelni. Például az apának mennyi szabadsága van, mennyit tud otthon tölteni? A nagymamák gyakran szintén dolgoznak még, így velük is jó megbeszélni a lehetőségeket és pontos beosztást készíteni.

Arra is érdemes gondolnod, hogy kitől, milyen segítséget fogadsz el szívesen, ki az, aki jól esik, ha napi több órát mellettetek van, vagy ki az, akitől elegendő segítség, ha hoz egy tál meleg ételt néha.

Készüljetek fel rá, hogy hogyan alakul majd a háztartási teendők ellátása!
Tud-e főzni nektek valaki, vagy neked kell gondoskodnod előre nagyobb készletről, amiből majd főzni tudsz? Fontold meg az ételrendelést is!
Gondolj a hivatalos ügyintézésekre is!
Meg lehet-e valakit kérni a kisebb, gyors vásárlásokra, postára, gyógyszertárba elugrásra?
Állítsd össze előre a kisebb-nagyobb bevásárlások listáját! Ez legyen részletes, hiszen most nem magadnak írod össze, szerepeljen rajta a darabszám, a márka, vagy ami megkülönbözteti a többi terméktől. (pl. tej esetében a zsírtartalom)

Forrás: Hellobaby! archívum

Olvasd el – Gyermekágy – 6 hét regenerálódás – vagy mégsem? Hellobaby! összeállítását ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások