Soha többé hűtőfürdő?

Igazából minden gyerek meglenne nélküle, de nehezen csillapítható láz esetén bevethetjük gyógyszeres lázcsillapítás mellett.

Arra nagyon kell figyelni, hogy ne okozzunk további kellemetlenséget a gyereknek, vagyis ne kínozzuk azzal, hogy forró testét hideg vízbe áztatjuk, vagy hideg borogatást teszünk rá.

A fürdő kezdetben legyen olyan meleg, mint a gyermek testhőmérséklete. Lassan engedjünk hozzá langyos vizet, kevergessük, locsolgassuk, de soha nem hűtsük 31°C alá. Ha a gyermek testhőmérséklete elérte a 38°C-ot, fejezzük be a hűtést, vegyük ki a kádból, töröljük szárazra, és takarjuk be vékony takaróval.

Ha a hűtőfürdőnél rokonszenvesebb a priznic, használhatjuk nagymamáink módszerét, de ne hideg vizes lepedőbe csavarjuk a gyereket, használjunk langyos vizet, és tegyünk fölé száraz réteget. Ha a vizes textil átmelegedett, cseréljük ki.

Erre figyelj!

Azonnal abba kell hagyni a fizikális lázcsillapítást, ha a gyerek vacog, didereg, kékül a szája! A didergés fokozza a testhőmérsékletet!

Szívbeteg gyereket csak szoros felügyelet mellett szabad hűtőfürdőbe (a fent leírt módon) tenni, és nagyon lassan szabad hűteni a vizet.

Soha ne hagyd egyedül a lázas gyereket a kádban!

Forrás: Hellobaby! archívum

Olvasd el – Lázcsillapítás – képben vagy róla? Hellobaby! összeállítást ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások