Ebben más a kismamajóga

Alapszabály, hogy a kismamák nem végezhetnek hátrahajló pózokat (tevepóz, kobra) sőt homorítást sem, ilyen a macska póz homorítós része. Nem nyújtózkodhatnak túlzottan erősen, és nem szabad a pózokat túl sokáig kitartaniuk, legfeljebb egy-két légzés erejéig.

A fordított testhelyzetű pózok közül sem ajánlott mindegyik, vagy azokat is módosított formában hajthatod végre áldott állapotban – ilyen a gyertya, félgyertya.
Ezért is fontos, hogy kimondottan kismamajóga oktatóhoz menj, mert ő tudni fogja, melyik ászanát, hogyan lehet biztonságosan kivitelezni és folyamatosan arra biztatja a kismamákat, hogy nyugodtan maradjanak határaikon belül, és úgy menjenek bele egy-egy pózba, hogy az szinte már meditatív legyen.

Vannak stúdiók, ahol dinamikusabb részeket is iktatnak a programba, akár hangulatos zenére. Néha jól esik még nagy pocakkal is ez a kis táncszerű, nagyon nőies mozgás.
Az ászanák után van pár perc szünet, hogy mindenki elmehessen a toalettre, mert az intimtorna következik. Ez nagyon fontos, főleg a szülés előtt. Ha nem mozgatod rendszeresen az intim tájékon lévő izmaidat, akkor elgyengülnek, és rendkívül kellemetlen vagy akár fájdalmas tünetekkel jelzik létezésüket.

Forrás: Hellobaby! archívum

Tudni szeretnéd Neked való-e a kismama jóga? járj utána ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT! http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások