A családtervezés 10 pontja

Mi az, amit feltétlenül tegyél meg, és mi az, amit mindenképpen kerülj el, ha babát tervezel.

1. Erősítsd és kényeztesd testedet!

Ügyeljünk testünk állapotára: táplálkozzunk egészségesen, méregtelenítsünk rendszeresen, igyunk naponta 2-3 liter folyadékot (leginkább vizet), sportoljunk, és néha kényeztessük testünket egy-egy masszázzsal, talpmasszázzsal.

2. Add át magad a teremtés törvényének!

Próbáljunk válaszolni az alábbiakra: Mennyire vagyok nyitott az előttem álló eseményekre, és arra, hogy párommal együtt befogadjam életembe az újat? Mennyire vagyok képes megélni az új élet születésének csodáját? Hiszek-e abban, hogy minden úgy van jól, ahogy van? Bízom-e az egyetemes törvényekben annyira, hogy átadjam magam a teremtés törvényeinek? El tudom e fogadni a nekem szánt feladatokat?

3. Meditálj a válaszokért!

Szellemileg is legyünk tudatosak. Csendesítsük le gondolatainkat (például meditációval), nézzünk magunkba, és próbáljuk kifürkészni, honnan ered a gyermek utáni vágyunk? Legyünk őszinték mind magunkkal szemben, mind pedig a párkapcsolatunkban.

4. Vedd észre az élet apró örömeit!

Az élet egyik célja, hogy boldogságban élhessünk. Törekedjünk a kiegyensúlyozottságra – ez persze mindenkinek mást jelent, tehát keressük meg azt, ami nekünk megadja ezt! Felszabadult és laza állapotban könnyebb megélni az élet apróbb örömeit is, amelyek éltetnek és erőt adnak. Higgyük el: egy új lélek is szívesebben érkezik olyan szülőkhöz, akik nem feszültek, nem szoronganak, hanem oldottak és boldogan, harmóniában élik a mindennapokat.

5. Figyeld a termékeny napokat!

Időzítsük a szexet a termékeny napokra! Rendszeres önmegfigyeléssel (hőmérőzés, nyákvizsgálat, tesztek) pontosan meg lehet határozni a cikluson belüli termékeny időszakot. Ilyenkor szánjunk kellő figyelmet egymásra, hangolódjunk rá a társunkra, és teljesen adjuk át magunkat az élménynek!

6. Ne feszítsd túl a húrt!

A munkamánia, az állandó hajtás és stressz többszörös gátló tényezőnek számít. Ha nem tudunk kikapcsolni, ha folyamatos pörgésben vagyunk, és állandóan a következő időponton, megbeszélésen, határidőn jár az eszünk, a testünk – akár csak veszély esetén – folyamatos készenlétben áll, és nem az lesz az elsődleges, hogy a gyermeknek helyet adjon.

7. Ne tivornyázz!

Az állandó stresszt sokan rendszeres és mértéktelen tivornyával próbálják ellensúlyozni, mert úgy érezik, végre ki tudnak kapcsolni. De gondoljuk csak végig, vajon mi történik ilyenkor a testünkben? A dohányzás, a sok kávé, az energiaital, az alkohol, netán a drogok, és az éjszakázás az egész szervezetre nézve megterhelő. Minden sejtünk érintett, beleértve az ivarsejtjeinket is.

8. Ne feszegesd a határokat!

Az sem tesz túl jót, ha verseny sportolunk, vagy esetleg extrém sporttal próbálkozunk. Mindkettő rendkívüli módon igénybe veszi a testet, ha nem vagyunk hozzászokva. Ezeknél a tevékenységeknél túl sok adrenalin keletkezik a szervezetben, amely esetleg akadálya lehet a gyermekáldásnak.

9. Ne görcsölj!

Az aggódás, a félelmek, a hiedelmek, a megfelelési kényszer, a külső nyomás, vagy a görcsös „nagyon akarás” szintén azok a tényezők, amelyek belső blokkokat okozhatnak, és bár látható jelei ennek nincsenek, mégis óriási akadályát jelenthetik a szülővé válásnak.

10. Ne szexelj naponta!

Bár a szeretkezés nagyon kellemes, és elengedhetetlen „kelléke” a gyermekáldásnak, mégsem ajánlott naponta tenni ezt. A férfi spermiumraktárai ugyanis 2-3 ejakuláció alatt kiürülnek, és a heréknek idő kell, hogy kellő mennyiségű ondósejtet termeljenek. Családtervezés idején legideálisabb, ha kétnaponta bújunk össze.

Mindig tartsuk szem előtt, hogy az emberi jól-lét a test-lélek-szellem harmóniájából fakad!

Forrás: HelloBaby! magazin archívum

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások