Már csak egy hónap a nyárból! Mi férjen még bele?

A HelloBaby! magazin programtippjei nyárra! Még egy egész hónapotok van, próbáljátok ki mindegyiket!

Költségtakarékos program budapestieknek, vagy a közelben lakóknak a Margitszigetre menni, vagy BKK bérlettel a Dunán hajókázni. A menetrendet megtaláljátok a BKK honlapján. Arra azonban fel kell készülni, hogy hiába vártok egy választott állomáson, ha az érkező hajó addigra megtelt. Ezért a biztonság kedvéért érdemes valamelyik kezdő állomáson felszállni, és semmiképp sem a hétvégét választani ehhez a programhoz.

Gánt, Bauxitföldtani Park

A gánti szabadtéri geológiai tanösvény a Vértes hegységben olyan, mint egy marsbéli táj. Tizenhárom állomását kisgyerekkel is egy-két óra alatt végig lehet járni. Táblák jelzik a földtörténeti érdekességeket, a bauxittelep történetét és az ásványokat. A régi bauxitbánya helyén egy mesterséges tárnában múzeum található, ahol szerszámokat, eszközöket és két mozdonyt is megnézhettek. A tanösvény egész évben látogatható.

 

Váci Ártéri Tanösvény

Az ártéri tanösvényen a látogatók több mint 500 méter hosszú, fából készült pallósoron olyan élőhelyekre juthatnak be, amely általában nem megközelíthető.

Mivel a vízszintingadozás a 6 métert is eléri, látogatás előtt érdeklődni kell a Göncöl Házban, hogy be lehet-e éppen jutni az ártérre.
Belépődíj: Vezetéssel 400 Ft/fő munkanapokon, 500 Ft/fő munkaszüneti napokon. Vezetés nélkül 300 Ft/fő munkanapokon, 400 Ft/fő munkaszüneti napokon.
Előzetes bejelentkezéssel látogatható.

 

Tatai Fényes Tanösvény

Kevesen tudják, Tatán a Fényes Strandfürdő mellett, az azt tápláló természetes források lápvilága egy természetvédelmi szempontból is értékes nevezetesség. Az ökoturisztikai tanösvény egész évben látogatható, a tizennyolc állomást önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatják be a látogatók.

A nyári időszakban 10.00 és 19.00 között látogatható, a családos jegy ára 3.000.-Ft.

 

Szentendre: Vissza Vadonba és Kacsakő

A Kacsakő Bisztró a Dunakorzó fővárosi végén található, szmókerben sült húsokkal, étellel-itallal, esténként pedig tábortűzzel szolgálja a lazulni vágyókat.

Tavaly nyitott a Vissza a vadonba Gyermekfejlesztő, Szülősegítő Központ, ahol a szabadtéri játék, az önfeledt hancúrozás biztonságos környezetben és jól átgondolt, tudatosan tervezett eszközökön folyhat. Bent tornaterem, foglalkoztatók és csoportszobák, kint akadálymentes játszótér, zökkenőmentes görkori és kismotorpálya, kalandjátszótér, erdei kerékpáros ügyességi pálya található. A fejlesztésre szoruló gyermekeknek pedig speciális szabadtéri eszközök, erdei fejlesztőtréningek, és fejlesztő ösvények állnak rendelkezésére.

 

Mesék tanösvénye

A noszvaji meseterápiás program korosztálytól függetlenül nyújt tartalmas élményeket minden családnak. A falu kiemelt pontjain 10 kézzel kifestett kis házikó vár benneteket összesen 7 km hosszú útvonalon. A feladatsoron végighaladva, a kérdéseket átbeszélve a mese világának segítségével élhettek át kalandot, izgalmat, és ismerhetitek meg magatokat is jobban ebben az új helyzetben. A program egész évben látogatható, a hét minden napján. A Meseút “belépőjegye” 1500.- /család.

 

Lombkorona Tanösvény Annafürdő

A tolna-megyei faluhoz, Lengyelhez tartozó Annafürdőn a talajtól néhány méter magasan a fák lombjai között megépített ösvényen lehet sétálni. Egy másik perspektíva kerül így a szemetek elé, megleshetitek a mókusokat, a fák odvát és a madarakat. A közelben pedig egy szép kis tó található, amit körbe lehet sétálni, vagy a partján piknikezni. A tanösvény ingyenesen látogatható.

 

Katica tanya

A Somogy megyei Patcán csodás élményközpontot találtok, ahol többek között állatokkal, gazdálkodással kapcsolatos programok, kézműves foglalkozások, természetismereti és ismeretterjesztő programok, óriás csúszda- és játszóház, négyféle trambulin, vizes játszótér és pedálos go-kart pálya vár benneteket.

Különlegessége még, hogy a szolgáltatásaikhoz szükséges valamennyi energiát maguk állítják elő.

Családi belépő: 8000.-Ft

 

Kistolmács

Itt nem csak egy napot, hanem egy egész hetet érdemes eltölteni csodás nyugalomban a strandolásra is alkalmas tó partján. A közelben van a Budafai Arborétum, válogathattok a termálfürdők között is. Kisvasúttal a csömödéri végállomásra juthattok, ahol mezítlábas park és egy jó játszótér található. Ideális nagyobb korkülönbséges családok számára.

 

Összeállította: Csörgő Andrea

Megjelent a HelloBaby! magazin 2018. június-júliusi számában. Legyél Te is előfizetőnk!

Hozzászólások