5 dolog, amit mindenképpen kerülj el, ha babát tervezel

1. Ne feszítsd túl a húrt!

A munkamánia, az állandó hajtás és stressz többszörös gátló tényezőnek számít. Ha nem tudunk kikapcsolni, ha folyamatos pörgésben vagyunk, és állandóan a következő időponton, megbeszélésen, határidőn jár az eszünk, a testünk – akárcsak veszély esetén – folyamatos készenlétben áll, és nem az lesz az elsődleges, hogy a gyermeknek helyet adjon.

2. Ne tivornyázz!

Az állandó stresszt sokan rendszeres és mértéktelen tivornyával próbálják ellensúlyozni, mert úgy érzik, végre ki tudnak kapcsolni. De gondoljuk csak végig, vajon mi történik ilyenkor a testünkben? A dohányzás, a sok kávé, az energiaital, az alkohol, netán a drogok és az éjszakázás az egész szervezetre nézve megterhelő. Minden sejtünk érintett, beleértve az ivarsejtjeinket is.

3. Ne feszegesd a határokat!

Az sem tesz túl jót, ha versenysportolunk, vagy esetleg extrém sporttal próbálkozunk. Mindkettő rendkívüli módon igénybe veszi a testet, ha nem vagyunk hozzászokva. Ezeknél a tevékenységeknél túl sok adrenalin keletkezik a szervezeteben, amely esetleg akadálya lehet a gyermekáldásnak.

4. Ne görcsölj!

Az aggódás, a félelmek, a hiedelmek, a megfelelési kényszer, a külső nyomás vagy a görcsös “nagyon akarás” szintén azok a tényezők, amelyek belső blokkokat okozhatnak, és bár látható jelei ennek nincsenek, mégis óriási akadályát jelenthetik a szülővé válásnak.

5. Ne szexelj naponta!

Bár a szeretkezés nagyon kellemes, és elengedhetetlen “kelléke” a gyermekáldásnak, mégsem ajánlott naponta tenni ezt. A férfi spermiumraktárai ugyanis 2-3 ejakuláció alatt kiürülnek, és a heréknek idő kell, hogy kellő mennyiségű ondósejtet termeljenek. Családtervezés idején legideálisabb, ha kétnaponta bújunk össze.

Forrás: Hellobaby! archívum

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT! http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások