Amitől szép és ellenálló lesz a kismama

A C-vitamin létfontosságú, és szerteágazó hatással van mind a babára, mind az anyára nézve. Hiányában olyan tüneteket észlelünk, mint például étvágytalanság, nyűgösség, sápadtság, a fejlődés megállása, végtagfájdalmak, fogínyvérzés.

A C-vitaminnak jelentős szerepe van az immunrendszer működésében – ha megfázunk, szinte egyértelmű, hogy C-vitaminban dús étkeket fogyasztunk. A kismamára szervezet nem csak ellenállóbb lesz ettől, de védi bőre rugalmasságát is, így kevésbé jelentkeznek a terhességi csíkok. Emellett nagyon fontos antioxidáns, azaz védi szervezetünket a külső, környezeti ártalmakkal – levegőszennyezés, dohányfüst, stressz – szemben.

A baba fejlődése szempontjából is jelentős, mert szükséges minden rugalmas szövet – kötőszövetek, kollagénszövetek, porcok – képzéséhez.

Az ételek közül magas C-vitamin tartalma van a friss gyümölcsöknek, zöldségeknek, a főzéssel azonban nagy része tönkremegy.

Forrás: HelloBaby! archívum

Oszd meg ha tetszett, hogy más is láthassa!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT! http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások