Miért hasznos a korai ultrahang vizsgálat?

Nem probléma, ha nem tudjuk pontosan, mikor volt az utolsó menstruáció (vagy ovuláció). Ultrahang vizsgálat során a rutinos szakorvos viszonylag könnyen meg tudja határozni a magzat korát.

A terhesség első harmadában – mikor az embrió még túl kicsi ahhoz, hogy a kismama hasán keresztül jól kivehető képet mutasson – hüvelyi ultrahangot alkalmaznak. Az ultrahangot kezelő szakember az embrió méretei alapján meg tudja állapítani a magzat születésének várható dátumát.

Ultrahang vizsgálatot természetesen a várandósság későbbi szakaszaiban is végeznek, de minél fiatalabb a terhesség, annál pontosabban meg lehet állapítani a születés dátumát. Az első harmadban ugyanis a legtöbb embrió hasonló arányban fejlődik, így az ultrahang segítségével megállapított várható születési dátum általában csupán plusz-mínusz öt nap eltérést mutat. A második harmadban már plusz-mínusz tíz nap eltérés is előfordulhat, míg a harmadik harmadban ezen eltérés mindkét irányban akár már tizenöt napig is terjedhet.

Forrás: HelloBaby! archívum

Oszd meg ha tetszett, hogy más is láthassa!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT! http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások