Számold ki, mikor szülsz!

Bárki ugyanolyan pontosan ki tudja számolni gyermeke születésének várható időpontját, mint a nőgyógyászok.
• Az utolsó menses első napjától számítsunk 40 hetet, vagy 280 napot. Ez a terhesség átlagos időtartama. (Ha például az utolsó menstruációd augusztus 1-én kezdődött, lapozz előre a naptárban 40 hetet, így május 8-ra esik a szülés várható körülbelüli időpontja.)
• Azok a nők, akik tisztában vannak utolsó ovulációjuk pontos időpontjával (mert például nyomon követték testhőmérsékletük változásait, ovulációmérő eszköz segítségét vették igénybe vagy IVF módszerrel estek teherbe, és ismerik a megtermékenyülés pontos dátumát) az ovuláció napjától 38 hetet számoljanak előre, azaz 266 napot.
• Az orvosok szerint a legegyszerűbb számítás, ha az utolsó menstruáció első napjától visszaszámolunk három hónapot, majd ehhez a dátumhoz hozzáadunk hét napot. (Ha például szeptember 12-én volt az utolsó menstruációd első napja, számolj vissza három hónapot, így eljutsz június 12-ig. Adj hozzá még hét napot, így jelen példa szerint a gyermek születésének várható időpontja június 19-ére tehető.)

Forrás: HelloBaby! archívum

Oszd meg ha tetszett, hogy más is láthassa!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT! http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások