Barát vagy ellenség a fájdalom?

Női örökségünkkel modern szabadságunk áll szemben. Kultúránkban mindig is nagy hagyománya volt a szenvedés hangsúlyozásának a szüléstörténetekben. Dédanyáink, nagyanyáink idejében a női létet az élet minden területén a kiszolgáltatottság és az eszköztelen tehetetlenség jellemezte, nem csoda, hogy gyakran szülésélményeikben is ezek az érzések domináltak. Bár anyáink nemzedéke sok szempontból nagyobb szabadságot élvezett az anyává válás kérdéseiben is, csak a mi generációnk számára vált természetessé a teljes körű tájékozódáshoz, a személyes határaink védelméhez, a partneri párbeszédhez, a testi és érzelmi önrendelkezéshez, és emberi bánásmódhoz való jog a szülés körüli időszakban is.

Ha segítőid ennek megfelelően kísérik a szülésedet, az pont annyival teheti könnyebbé a vajúdásodat elődeid élményéhez képest, mint amennyit a szakmai céljaid elérésében segít az, ha nem kell meddő vitákban érvelned, hogy nőként is továbbtanulhass, vagy neked tetsző munkát vállalhass. Ma már szabadon, szégyenérzet nélkül megélhetjük női erőnket a maga teljességében!

Érdekel néhány ötlet, ami megédesítheti a vajúdást? – olvasd el ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

 

Hozzászólások