Mikor legyen állatunk?

Bármikor hozhatunk a házhoz új állatot, de azt gondoljuk át, hogy lesz-e kapacitásunk, hiszen az új családtaggal össze kell csiszolódni.

A gyermekágyi időszak például ebből a szempontból nem ideális. Ha kiskutyát szeretnénk, akkor készüljünk több hét komoly bonyodalomra, hiszen a szobatisztává válás, a fogváltás, az egyedül alvás ugyanúgy nehéz a kölyökkutya, mint a kisgyerek számára.

Ez az időszak szinte teljes embert követel. Ha nem ragaszkodunk kölyökkutyához, jó ötlet az örökbefogadás, mégpedig olyan állatmentő szervezettől, amely ideiglenes gazdiknál helyezi el a mentett kutyusokat. Az ideiglenes gazda feladata a kutyus szocializációja, vagyis az emberi közösségben élésre való felkészítése. Ha így fogadsz örökbe kutyát, nem lesz „zsákba macska”, hiszen az ideiglenes gazdi pontosan be tud számolni arról, hogy mi a kutyus erőssége, és mi az, amiben még fejlődnie kell.

Olvasd el – Állatok és gyerekek HelloBaby! összeállítást ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások