Közvetlenül a szülés után

Miután a kisbaba megszületik, következik a szülés utolsó része, világra jön a méhlepény is. Ha orvosi indok nem tesz mást szükségessé, akkor jó megvárni, amíg a köldökzsinórban abbamarad a lüktetés, és csak azután elvágni. Így az újszülött értékes vérmennyiséghez jut még, ami csökkenti a vashiány esélyét a későbbiekben.
Ezt követi az aranyórának nevezett időszak, amely valójában nem korlátozódik egyetlen órára, hanem a babával közvetlen bőrkontaktusban töltött, zavartalan időszakot jelenti. Vigyél magaddal a szülőszobába két kis puha takarót, hogy ezekkel lehessen betakarni a hasadon fekvő kisbabát!
Ha ez szándékotok ellenére nem valósulhatott meg, később is érdemes ide visszakanyarodni, és a kisbabádat bőrkontaktusban magadra fektetni! Ebben a pozícióban magától is el tudja kezdeni a szopást, ha már kész erre! Akkor sem kell megijedni, ha ez akkor és ott mégsem sikerül. Előfordul, hogy a baba a szülés alatt alkalmazott gyógyszerek hatása következtében csak néhány órával később jut el a hatékony szopásig.

Olvasd el – Kórházat vagy orvost válasszak? – HelloBaby! összeállítást ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások