Mi a szokás a szülőszobában?

Az Egészségügyi Törvény 11. paragrafusa biztosítja azt a jogot számodra, hogy a vajúdás és a szülés alatt veled lehessen az általad választott kísérő. Ezt az alapjogot azonban korlátozhatja az intézmény a házirendje alapján, ezért feltétlenül pontosítsd, milyenek a helyi szokások, mikortól lehet veled a kísérőd. A szülés természetes menetét, a kisbaba útját az támogatja, ha a nő szabadon választja meg a testhelyzetet, amiben vajúdik, és azt is, ahogyan a kisbaba végül megszületik. Érdemes ezért megkérdezni, van-e olyan körülmény, amikor ez nem lehetséges és hogy kinek a jogköre dönteni erről?
A legtöbb édesanya arról mesél, hogy jól esett neki a meleg víz fájdalomcsillapító hatása borogatás, fürdés, vagy zuhany formájában. Ez sem mindenhol elérhető, szempont lehet a választáskor, hogy milyen alternatív fájdalomcsillapításra van lehetőség.
Tájékozódj előre a rutinszerűen alkalmazott beavatkozásokról, hogy ne érjen majd váratlanul, ami történik.

Olvasd el – Kórházat vagy orvost válasszak? – HelloBaby! összeállítást ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások