Munka-magánélet egyensúly

A hagyományos családmodell a családfenntartó férfival régóta nem a modern realitás, inkább elérhetetlen, naiv célként kergetik és kérik számon sokan, magukat és családjukat is tönkretéve közben. A férfi látástól vakulásig dolgozik, sosincs otthon; ha mégis, annyira fáradt, hogy értelmes beszélgetésről vagy közös programról már szó sem lehet. Ebben az anyák, az apák, a párkapcsolatok lassan felőrlődnek, a gyerekek pedig úgy nőnek fel, hogy az apjukkal alig ismerik egymást, nem élik meg támogatását a világba kilépve. Nem mellesleg ennek az ön- és családkizsákmányolásnak a munkában is kiégés a vége. Rekordokat döntünk depressziósainkkal, alkoholistáinkkal és öngyilkosainkkal… Ne lépjetek be ördögi körökbe!

Kérj minél több embertől karrier tanácsot, aki téged, a párodat, választott pályátokat, iparágatokat jól ismeri, tud és mer ötletelni, provokál és inspirál! Hogyan tarthatnátok jó egyensúlyt a szenvedélyes önmegvalósítás, a pénzkeresés, a háztartásvezetés, és a családra fordított minél több idő között? Faggassatok magatok körül mindenkit, főleg a szokatlan életstratégiákat, pályákat választókat: hogyan osztják be az idejüket? Mik a rövid és hosszú távú céljaik? Elérték ezeket?
Hogyan támogathatnátok egymás karrierjét és pihenését, kikapcsolódását a pároddal? Mindketten fontosak vagytok! Ma? 3 hónap, 3 vagy 30 év múlva? Fojtogató régi hagyományok és modern elvárások szorításából kitörve keressétek az örök értékeket, találjatok ki új, meglepő, csak rátok igaz megállapodásokat, megoldásokat, frissen alapított szokásokat!

Fontos! Ne akarjatok mindent egyszerre! Ha az összes életszférában egyszerre zajlanak nagy változások, a nyomás olyan naggyá válhat, ami már az egészségetekre és párkapcsolatotokra megy. Akkor meg mit ér az egész?! Állítsatok fel sorrendet fontosságban és időrendben is.

Olvasd el – Erősítő gyakorlatok újdonsült apáknak – HelloBaby! összeállítást ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások