Bízz a testedben!

– A női test a természet rendje szerinti szülésre van “szabva”. Nem logikus, hogy az gyermek világra hozása az anya testén maradandó sérüléseket, például retinaleválást okozzon – vallja Béres Edina, független bába.

– Ha mindvégig a saját, egyéni ritmusa szerint haladhat a folyamat, a nő pedig a saját teste belső parancsainak megfelelően, szabadon választhatja meg testhelyzetét, valamint a lehető legkevesebbre csökkentik a szülés körüli beavatkozások számát, akkor ezzel a minimálisra csökken nemcsak a szemészeti szövődmények, hanem minden egyéb lehetséges probléma kockázata is.

– Húsz éve kísérek szüléseket, tíz éve bábaként. Ez idő alatt nemhogy retinaleválással, de még egyetlen apró, szem körüli bevérzéssel sem találkoztam háborítatlan körülmények között.
Kórházban megszokott szülésvezetés mellett már annál gyakrabban fordulhat elő bevérzés: akár a szemen, akár az arcon is megpattanhatnak apróbb hajszálerek. Ennek okát abban látom, hogy az anyának egy természetellenes testhelyzetben kell hatalmas erőt kifejtenie – ráadásul sokszor kívülről diktált ütem szerint. Pedig a szülőnő a saját szülésének az iránytűje. Nála jobban senki nem tudja, hogy mikor, mekkora erővel, és milyen ritmusban a leghatékonyabb és legbiztonságosabb nyomnia – állítja Béres Edina.

Olvasd el – Biztonságos szülés? Nem a dioptria számít!- HelloBaby! összeállítását ITT!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások