Hallásfejlődés

A megfelelő szintű beszédfejlődés – de még a kiegyensúlyozott mozgásfejlődés is – elképzelhetetlen jó hallás nélkül. Szemünk fénye már az anyaméhben is hall, születése után felismeri a „megszokott” zajokat, hangokat, de még dallamokat, rigmusokat is!

Hallása egy hónapos korára tökéletesen kifejlődik. 3-6 hónapos korára a hallásért felelős agyi területek egyre több információt lesznek képesek feldolgozni, így a hangforrás helyét is megpróbálja behatárolni, tekintetével megkeresni. Érdekesek számára a csilingelő – csörgő – zörgő hangok.

A mozgásfejlődés mérföldköveit elérve (megfordulás, felülés, felállás) már a távolabbi, vagy háta mögül érkező hangokat is pontosan be tudja azonosítani. Egy éves kora után az egyszerűbb utasításokat képes lesz végrehajtani, a megnevezett tárgyakat, személyeket felismeri, megmutatja, „táncol” a zenére, a mondókákat gesztusokkal kíséri.

A hallás fejlesztéséhez próbáljunk meg lehetőségeinkhez képest színes, és érdekes akusztikus környezetet teremteni gyermekünk számára!

Játékajánlatunk a hallás fejlesztéséreVarázslatos játékdobozMacis hangszerkészlet,  Bébi csörgődobFoglalkoztató plüss saláta

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások