Könnyű babát lopni a kórházból!

Mennyire nehéz ellopni egy csecsemőt egy kórházból? C.-né O. Klárának (38) és társának, P.-K. Zoltánnak (31) könnyen ment: Szombathelyen egyszerűen besétáltak a Markusovszky kórházba, találomra felkaptak egy kisbabát, és hazavitték. A kislányt, Hédit a rendőrök vitték vissza a kórházba.

Az intézmény belső vizsgálatot indított, ám a nyomozás lezártáig nem akarnak nyilatkozni. Így az sem tisztázott még, hogyan tudott két idegen elvinni egy újszülöttosztályról egy gyereket.

 

A Blikk riportere három fővárosi kórházban próbálta ki, mennyire nehéz az újszülöttek közelébe férkőzni.

Bámészkodva, nézegetve bárhová be tudtunk jutni. Igaz, az ajtókon ott áll a Belépni tilos felirat, de ha az ajtó nyitva, olyan, mintha a tábla ott se lenne. Az első helyszínünk a Péterfy utcai kórház volt, ahol a negyedik emeleti újszülöttosztályon jöttek-mentek az emberek. Beléptünk hát mi is: a kórtermek ajtaja szinte sehol nem volt csukva, a csecsemőőrző ajtaját is résnyire nyitva hagyták. A kicsik tőlünk néhány méterre szenderegtek. A helyiség bal oldalán két nővér és egy gyermekorvos állt.

 

A Péterfy utcai kórházban gond nélkül bejutottunk a babákhoz, ez különösebben nem érdekelte a nővért.

– Mit szeretnének? – kérdezték, mire azt válaszoltuk: – Csak nézelődünk, köszönjük szépen. Ekkor annyiban hagyták a dolgot. Nem firtatták, miért lépünk be a helyiségbe, ahová még a szülőknek sem szabad, és az sem zavarta őket, hogy a látogatási idő előtt két órával érkeztünk. Abban a pillanatban valószínűleg nem tudtunk volna elemelni egy kisbabát, de egy kis várakozás után nem okozott volna gondot.

 

 

(Teljes cikk: blikk.hu)

Hozzászólások