Példaértékű összefogás a rászorulókért

A magyar emberek segítőkészek! A természeti csapások által okozott szükséghelyzetek során ez már többszörösen bebizonyosodott. Ezt támasztja alá a Henkel Magyarország Laundry & Home Care üzletága és az UNICEF Magyar Bizottság közös adománygyűjtő akciója is. Az összegyűlt több mint 6,5 millió forint támogatással a Henkel Persil márkája az UNICEF Víz Programját támogatja. Az adományból az UNICEF többek között 3,5 millió víztisztító tablettát tud vásárolni, ami tablettánként 4-5 liter tiszta ivóvizet jelent.

A Persil „Adjunk együtt tiszta vizet a gyermekeknek!” címmel 2014. május 8. és június 18. között adománygyűjtő akciót tartott, melynek keretében minden Tesco áruházban vásárolt Persil mosószer árából mosásonként 2 forintot ajánlott fel az UNICEF Magyar Bizottsága számára.

“2010 júliusában az ENSZ Közgyűlése alapvető emberi joggá nyilvánította a biztonságos, tiszta ivóvízhez, valamint a megfelelő tisztálkodási és higiéniai lehetőségekhez való hozzáférést. Noha azóta sokat javult a helyzet, sajnos továbbra is a tiszta ivóvíz hiánya miatt hal meg a legtöbb 5 év alatti kisgyerek a világon. Kevés fontosabb ügy van tehát ennél, ezért örülök, hogy a Henkel Magyarország, mint hazánk egyik vezető tisztítószer forgalmazója az UNICEF Víz Programja mellé állt, és mellé állította a vásárlókat is, akik így minden egyes mosással egy nehéz sorsú gyerek számára egy napra elegendő tiszta ivóvizet biztosítottak. Nagyon hálásak vagyunk nekik ezért” – mondta D. Tóth Kriszta, író-újságíró, az UNICEF Magyarország nagykövete.

2 forint olyan apróságnak tűnik, mégis van, akinek az életet jelenti: ennyibe kerül 1 darab víztisztító tabletta, mellyel 4-5 liter szennyezett víz válhat tiszta ivóvízzé. Talán nehéz elhinni, de ennyi víz elég ahhoz, hogy egy kisgyermek enni,inni és mosakodni tudjon. Akik a most lezárult „Adjunk együtt tiszta vizet a gyermekeknek!” akció keretében bármilyen Persil mosószert vásároltak a magyarországi TESCO áruházak valamelyikében, azok kiszereléstől függően 40 – 100 forinttal támogatták programot.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy sokan érezték át a szükséget szenvedő milliók helyzetét és álltak vásárlási döntésükkel adománygyűjtő akciónk mellé, így az országos lefedettségű jótékonysági kampány eredményeként az UNICEF Magyar Bizottságát 6.786.630 forinttal támogathatjuk. Köszönjük vásárlóink támogatását és Persil termékeinkhez való hűségüket. Ez számunkra is pozitív visszajelzés.” – tette hozzá Marijana Herbut-Bečkei, a Henkel Magyarország Laundy & Home Care üzletágának marketing vezetője.

Bár az összegyűlt adomány leghatékonyabb felhasználásáról az UNICEF szakemberei döntenek, a befolyt összegből többek között 17 közösség számára lehet kútfúrással a vízhez való hozzáférést tartósan biztosítani. 167 db kézi pumpás kút és közel 15.000 darab, 10 literes marmonkanna vásárolható belőle, vagy 3,5 millió víztisztító tabletta szétosztását is lehetővé teszi, ami 3,5 millió gyermek számára biztosítja a túlélést jelentő egy napi tiszta ivóvizet.

 

Hozzászólások