Együtt mozdult az ország a gyermekekért

Az egész országot megmozgatta a K&H gyógyvarázs területi pályázat, amelyen a helyi közösségek dönthették el, hogy a lakókörnyezetükben működő egészségügyi intézmények közül melyik gazdagodhasson a gyermekek mindennapi vizsgálatát és gyógyulását könnyítő műszerekkel, berendezésekkel. A 9 millió forintos támogatás sorsáról közel 240 ezer szavazat döntött, aminek köszönhetően az ország 25 gyermekegészségügyi intézménye, köztük Marcali I. számú Gyermekkörzete, a Szekszárd Mentőállomás és a Sellye Mentőállomás is támogatásban részesült.

A gyermekegészségügyet 13 éve támogató K&H gyógyvarázs program ezúttal a helyi közösségeket is megmozgatta. A K&H gyógyvarázs területi pályázatán ugyanis szavazatával bárki hozzájárulhatott ahhoz, hogy az egészségügyi intézmények a gyermekek mindennapi vizsgálatát és gyógyulását segítő műszerekkel, eszközökkel vagy akár a közérzetüket javító, vidámabb környezettel gazdagodhassanak. A szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott intézményekre három hónapon keresztül a khgyogyvarazs.hu oldalon és az ország 210 bankfiókjában lehetett leadni a voksokat.

A szavazás során megmutatkozott, hogy a gyermekek egészsége sokak szívügye, hiszen a helyi közösségek összesen közel 240 ezer szavazatot adtak le a számukra legfontosabb gyógyellátó intézményekre. Ennek eredményeképpen területi nyertesként került ki a Marcali I.számú Gyermekkörzete, a Szekszárd Mentőállomás és a Sellye Mentőállomás is, akik így összesen több mint egy millió forint támogatást kaptak. Az elnyert összegből az intézmények a gyermekellátáshoz nélkülözhetetlen eszközöket szerezhetnek be.

„Ahogyan mindig vannak beteg gyerekek és születnek új, innovatív eszközök, gyógyító eljárások, mi is arra törekszünk, hogy évről évre valami újat, többet nyújtsunk a kicsik gyógyulásához, testi és lelki egészségük megőrzéséhez. A helyi közösségek egy emberként mozdultak meg, így rekordszámú, összesen 25 gyermek egészségügyi intézményt támogathatunk egyszerre, amire eddig nem volt példa a K&H gyógyvarázs program történetében” – mondta Halvaxné dr. Lőrinczy Zsuzsanna, a K&H Csoport klasztervezetője.

„A nyertesek az egyenként maximum bruttó 350 000 forintot olyan mindennap alkalmazható eszközök beszerzésére fordíthatják, mint a véroxigénszintmérő vagy a vénakereső, de most először arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy az orvosi műszerek beszerzése mellett a váróterem, a vizsgáló vagy a kórház barátságosabbá, otthonosabbá tételét is megvalósíthassák az intézmények” – tette hozzá Halvaxné dr. Lőrinczy Zsuzsanna.

Az összesen közel 9 millió forint értékű támogatás a bankkártya használóknak és a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető, ugyanis ez a jelentős összeg a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után elkülönített 1 forintokból gyűlt össze.

“Az elnyert eszközök amellett, hogy a gyermekek ellátását könnyítik meg, nekünk is adnak egyfajta magabiztosságot, hiszen a modern, gyermekekre specializált műszerek segítségével kamatoztathatjuk tudásunkat és rutinunkat a helyszínen, így növelve a betegellátás minőségét” – mondta Szecsei Béla, a Sellye Mentőállomás vezetője.

A K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei a következők:

Ajka – Magyar Imre Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály

Akasztó – Akasztó Község Önkormányzata

Budapest – Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Budapest – Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány

Budapest – Vadaskert Alapítvány

Cegléd – Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet

Érd – Dr. Gyöngyössy Eszter házi gyermekorvos

Esztergom – Vaszary Kolos Kórház

Győr – Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Gyula – Békés Megyei Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Gyermekosztály

Hajdúböszörmény – Hajdúböszörmény Mentőállomás

Héhalom – Héhalom Mentőállomás

Izsófalva – Izsófalvai Mentőállomás

Karcag – Kátai Gábor Kórház

Kistarcsa – Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály

Kisvárda – Felső-Szabolcsi Kórház

Marcali – I.sz. Gyermekkörzet

Ruzsa – Ruzsa Mentőállomás

Sellye – Sellye Mentőállomás

Székesfehérvár – Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Szekszárd – Szekszárd Mentőállomás

Szombathely – Soproni Gyógyközpont

Törökbálint – Törökbálinti Tüdőgyógyintézet Gyermekpulmonológiai és Bronchológiai Osztály

Vác – Jávorszky Ödön Városi Kórház

Zalaegerszeg – Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

A K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta közel 598 millió forint értékben kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Az elmúlt 13 évben összesen 365 alkalommal támogatott gyermekegészségügyi intézményeket a K&H Csoport, lefedve az ország egész területét.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 49 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is küldhető mese a kis betegeknek.

Forrás: Vital magazin

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások