Folytatni kell a fertőtlenítést az SZTE gyermekklinikáján

Folytatni kell a fertőtlenítést a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájának koraszülött intenzív osztályán, ahol korábban klebsiella pneumoniae fertőzést fedeztek föl – tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az egyetem a fertőzés felfedezésekor a járványügyi hatóságokhoz fordult. A hatóság javaslatára a részleg szombat óta zárlat alatt van, az érintett helyiségekben a fertőtlenítés elkezdődött.

A tisztiorvosi szolgálat folyamatosan ellenőrzi a fertőtlenítés hatásosságát. Csütörtökön kiderült, a vizsgált minták között még találtak pozitívat, ezért a klinika vezetése további fertőtlenítést mellett döntött. Emiatt az SZTE gyermekklinikán a koraszülött csecsemőket ellátó osztály várhatóan a jövő hét elején költözhet vissza a fertőtlenített helyiségekbe.

Egy koraszülött csecsemő – feltehetően nem a fertőzés következtében – vasárnap életét vesztette. Rajta kívül négy régóta az osztályon kezelt, több műtéten átesett fertőzött koraszülöttet találtak. A fertőzésen átesett négy baba állapota – az orvosok és ápolók erőfeszítéseinek köszönhetően – továbbra is stabil.

 

(Forrás: MTI, fotó: telegraph.co.uk)

Hozzászólások