Koncert és séta a PICi hősökért a Koraszülöttek Világnapja alkalmából

A Koraszülöttek Világnapja alkalmából november 13-án, vasárnap délután 17 órakor különleges koncertre kerül sor a Budapest Music Centerben, amelyen a résztvevők jegyvásárlásukkal támogatják a családbarát koraszülött ellátás fejlesztését.

A Budapest Music Centerben megrendezésre kerülő koncerten Bach-, Csajkovszkij-, Fabian-, és Puccini-műveket hallhatnak a résztvevők a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekarának tolmácsolásában, Bangó Adrienne énekével és prózai betétekkel, melyek Fullajtár Andrea színművész előadásában kelnek életre, aki nemcsak művészként, de érintett édesanyaként is színpadra áll.

Dr. Nádor Csaba, a koncert szervezője, a Melletted a helyem Egyesület elnöke, a Honvédkórház Koraszülött Osztályának vezetője és a korababákért folytatott „harc” egyik vezéralakja így fogalmazott: „Magyarországon a koraszülés népbetegség. Minden tizedik újszülött idő előtt jön világra. A koncerttel azokra a PICi hősökre szeretnénk felhívni a figyelmet, akiknek már életük kezdetén komoly harcot kell vívniuk az életben maradásért.”

A tisztelet, a hála és az összefogás eseménye is a november 13-i koncert, melyre szeretettel várják az érintetteket és a támogató közönséget. A koncertet követően a Melletted a helyem Egyesület a Koraszülöttek Világnapján, november 17-én szimpátiasétát rendez a Lánchídon. A Magyar Tudományos Akadémia elől 16.00 órakor induló séta jelképesen hidat képez az érintettek és a segítők között.

A koncert műsora:

Giacomo Puccini: Krizantémok

Lara Fabian: Összetört ígéret

Pjotr Iljics Csajkovszkij: Szerenád vonószenekarra op.48

Johann Sebastian Bach: E-dúr hegedűverseny BWV 1042

Johann Sebastian Bach: d-moll kettősverseny BWV 1043

Előadja:

A Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara

Hangversenymester: Bangó Ferenc

Falvay Attila, Bangó Adrienne, Bangó Ferenc – hegedű

Madaras Gergely – karmester

Közreműködik:

Bangó Adrienne – ének

Fullajtár Andrea – színművész

Jegyek 2900 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Részletek a BMC honlapján és az esemény Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/events/1215355415174573/

A témához kapcsolódó Hellobaby! összeállítások:

Így kerüld el a koraszülést!

Inkubátor helyett édesanyjukon pihennek a koraszülött babák

A cukrosoknál hamarabb jöhet a baba

Hozzászólások