9 napot gyalogolt -35 fokban a kismama

Úgy érzed, hogy kemény volt a szülés körüli időszak? Pedig valójában szerencsések vagyunk, hiszen kényelmes kórházi körülmények között lehetünk, s amikor haza indulunk a babával, nem kell megerőltető feladatokat ellátnunk, jobb esetben csak a kórházi ágyunk mellett sorakozó ajándékokat kell összepakolnunk…  Egy indiai kismama esetében azonban, sokkal körülményesebbek voltak a baba születése körüli hetek.

A család az észak-indiai Ladakhban él, s a legközelebbi kórház több mint 70 km-re van tőlük. Így 9 napon át kellett gyalogolniuk -35 fokos hidegben, a befagyott Chadar folyó mentén ahhoz, hogy a kismama megszülhesse gyermekét, majd ezután ugyanez az út várt rájuk visszafelé.  Napi nyolc órát voltak úton, az éjszakákat pedig barlangokban töltötték.

Egy izlandi fotós, Tim Vollmer véletlenül találkozott a családdal túrázás közben, s egy fotósorozatot készített róluk.

Tim azt mondta: “Amikor találkoztunk, le voltam döbbenve. Normális, hogy valaki ilyenen menjen keresztül azért, hogy gyereke legyen?

(http://www.dailymail.co.uk/news/article-2543835/Think-giving-birth-hard-Indian-mother-trek-nine-days-35C-nearest-hospital-carry-newborn-45-miles-back.html)
Hozzászólások