Anyatejjel a világ körül – kiállítás a szabad szoptatásért

Az UNICEF, a WHO és az On The Spot szabadtéri fotókiállítása az anyatejes táplálásról a budapesti Madách téren nyílt meg. Tizenöt magyar fotóművész munkái mellett a dokumentumfilmes páros, Cseke Eszter és S. Takács András saját képei is láthatók a tárlaton, amint Eszter a világ különböző pontjain szoptatja gyermeküket az Ománi Szultánságtól az Atlasz-hegységig.

A tárlattal a szervezetek az anyatejes táplálás fontosságára és elfogadottságára kívánják felhívni a figyelmet a legkülönbözőbb kultúrákban. Az UNICEF – összhangban a WHO ajánlásaival –  szerint olyan szoptatást támogató környezet kialakítása a cél, ahol az édesanyák bárhol és bármikor zavartalanul táplálhatják éhes gyermeküket.

A szervezők az anyatejes táplálás augusztusi világhetén hirdették meg a kiállítást az UNICEF és az On The Spot Facebook-oldalán, egyben felhívást tettek közzé, hogy más édesanyák is küldjenek szoptatós fotókat saját magukról a kiállításra. A beküldött képek közül több mint száz szerepel a tárlaton montázsokba rendezve.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető október 12-ig.

Forrás: unicef.hu
A fotót Emmer László készítette. A címe: Jó étvágyat!

Ha már erre jársz, ugorj be hozzánk egy HelloBaby! előfizetésre, vagy hello baby kozmetikumért!

Címünk: Absolut Media Zrt. 1075. Budapest, Madách Imre u. 13-14.

Szeretettel várunk!

Hozzászólások