Születés Hete programok országszerte

Idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Születés Hete Fesztivál országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat. A szervezők idén április 1. és augusztus 31. között várják az érdeklődőket a családdá válás ünnepére.
logo2016-2
A helyszínekre látogatók ebben az évben is számos program közül választhatnak. Az évről évre nagy érdeklődésre számot tartó szülésfelkészítések, szoptatási tanácsadások, és hordozó alkalmatosságok bemutatói mellett a szervezők filmvetítésekkel, kerekasztal beszélgetésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, bemutatókkal, illetve szabadtéri programokkal kedveskednek a látogatóknak. Bizonyos településeken születésfát, vagy rózsákat ültetnek az idén születetteknek, míg mások sétát, avagy kirándulást terveznek a Mamamérföld nemzetközi mozgalommal karöltve. Egyre több helyszínen istentiszteleten köszöntik az édesanyákat.
logo-200x200

A rendezvénysorozat célja, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz. A programok színes és tartalmas szabadidős elfoglaltságot ígérnek a párkapcsolat, szexualitás, családtervezés, anyává-apává válás, várandósság, szülés-születés, szoptatás/táplálás, csecsemőgondozás, hordozás, női szerepek megélése, gyermekvállalás és karrier egyeztetése témakörökben. Minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat szeretettel várnak.
Itt tájékozódhatsz, hogy lakóhelyed közelében milyen programokból választhatsz: www.szuleteshete.hu

Figyelmedbe ajánljuk az alábbi zuglói programokat, ezekre még oda is értek Helyszín: Zuglói Civil Ház (XIV. Csertő park 12.)! A programok ingyenesek.

A szülés valódi természete
ELŐADÓ: Schneiderné Diószegi Eszter/ IBCLC laktéciós szaktanácsadó
HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem
DÁTUM: 2016. május 08. 12:30

Szülés utáni depresszióról őszintén
ELŐADÓ: Frigyes Júlia
HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem
DÁTUM: 2016. május 08. 13:30

CIRÓKÁZÓ- zenés, ölbéli foglalkozás, 0-3 éves korig
Gyertek Ti is Cirókázni! A foglalkozáson a szülők a gyermekükkel együtt ismerkedhetnek meg a magyar néphagyományból származó mondókákkal, énekekkel, ölbéli játékokkal, élhetik át a testközelség, az együttjátszás-nevetés örömteli élményét. Lovagoltatunk, csiklandozunk, höcögtetünk, dögönyözünk, kacagunk, miközben sok- sok népi mondóka, ölbéli játék, népdal, é a hozzájuk tartozó kétszemélyes játékok megismerésére, elsajátítására van lehetőség.
FOGLALKOZÁS VEZETŐJE: Gerendai Zsuzsanna/ óvodapedagógus
HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem
DÁTUM: 2016. május 08. 14:30

Másállapot(ot) a szülészetben!-KEREKASZTAL- BESZÉLGETÉS
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki bármely oldalról érintett a témában, szívesen tenne, gondolkodna együtt a változásért!
MERT A SZÜLÉS/SZÜLETÉS KÖZÖS ÜGYÜNK!
A beszélgetés fő célja a tájékoztatás, informálás a jelen szülészeti helyzetben, lehetőségek, tapasztalatok átadása a jelenlévőknek, illetve közös gondolkodás a “más-állapot” eléréséért. A beszélgetés meghívottjai mind olyan szülés körül tevékenykedő szakértők (nem mellesleg tapasztalt édesanyák), akik aktív résztvevői a szülészeti állapotban szükséges változtatásokért zajló folyamatoknak :
Lukács Judit (független bába, mentálhigiénés szakember)
Vass Gabriella (független bába),
Schimcsig Nóra (szülésfelkészítő, dúla),
Fazakas Pálma (EMMA Műhely, EMMA Vonal),
Keszler Viktória (szülésfelkészítő, aktivista, szervező),
Borsos Borbála (blogger-édesanya, szervező)
Dr. Gutmann Orsolya (szülész-nőgyógyász)
HELYSZÍN: Zuglói Civil Ház nagyterem
DÁTUM: 2016. május 08. 15:30

Hozzászólások