Már fél éve működik a Bethesda Anyák Háza

Sok kicsi sokra megy! Közel fél éve fogadja a rászoruló családokat a Bethesda Anyák Háza. A széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően a Bethesda Gyermekkórház udvarán található épület kulturált szállást nyújt az égéssérült gyermekek hozzátartozójának. Így a szülők gyermekük mellett maradhatnak a sokszor hosszas gyógykezelés teljes ideje alatt, amikor a legnagyobb szükség van rájuk.

A Bethesda Anyák Háza ünnepélyes átadására tavaly novemberben került sor. A felújítás során kialakított helyiségekben összesen 9, beteg gyermekét kísérő hozzátartozó számára tudnak szálláslehetőséget biztosítani. Ezen túl folyamatban van a kórház ügyeletes orvosai és nővérei számára öltöző és pihenőhelységek kialakítása. A kezdeményezést számos hazai és nemzetközi együttműködő partner segítette, többek között Kováts Adél színművésznő, Jaksa Petra önkéntes tűzoltó, valamint az SCA Hygiene Products Kft. a cég fenntartható társadalmi felelősségvállalási stratégiájának részeként.

A Bethesda Anyák Háza küldetése, hogy a szülők számára biztos hátteret nyújtson. Nem csupán szállást, hanem lelki támogatást kapnak, valamint a legszükségesebb mindennapi teendők ellátására (mosás, teakonyha, közösségi tér) alkalmas helyiségek is rendelkezésükre állnak. Az átadás óta 36 rászoruló szülő kapott ingyenes szállást és ellátást a Bethesda Anyák Házában. A leghosszabb itt tartózkodás 60 nap volt, míg a szobákban eddig összesen 305 éjszakát töltöttek el az ország minden tájáról hozzánk érkező gyermekek szülei a gyógykezelés ideje alatt.

Az épület fenntartásához, üzemeltetéshez és fejlesztéshez szükséges források előteremtése további feladatok elé állítja a Bethesda Kórház hivatalos Alapítványát. Bízunk benne, hogy az Önök segítségével együtt a Bethesda Anyák Háza még több rászoruló gyermeknek és családjának adhat biztonságot és reményt.

Kérjük, támogassa Ön is a Bethesda Anyák Házát személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával!

Adószám: 18042539-1-42

További információkért látogasson el a weboldalra: www.bka.hu, vagy kövesse munkánkat és aktuális híreinket a Facebook oldalon: Százezren az Anyák Házáért!

Hozzászólások