Szivárványos Hypno-Birth baba-mama zsúr

A HypnoBirthing Institute (HipnoSzülés Intézet) fennállásának 25. évfordulóját a HipnoSzülés Világnapjával ünnepli

A HypnoBirthing Institute (HipnoSzülés Intézet), a Mongan-módszer nemzetközi központja, bejelentette, hogy a technika megszületésének 25. évfordulóját a HipnoSzülés Világnapjával kívánja megünnepelni. A HypnoBirthing Világnapot 2015. november 15-én tartják, ekkor világszerte rendezvénysorozattal ünneplik a gyönyörű szülések negyedszázadát.

Mongan-módszerű HipnoSzülések 1990-ben, az Egyesült Államokban zajlottak először a világon. A módszert Marie Mongan hívta életre, aki a gyermekei születése után azt kereste, hogyan, milyen jobb módszerrel üdvözölhetnék a családok újszülötteiket. Hipnoterapeuta tapasztalataira építve lett úttörője a világszerte nagyra becsült HypnoBirthing®-nek, a szülés Mongan-módszerének.

A Mongan-módszer útmutatással szolgál az édesanyáknak, hogyan készülhetnek fel gyengéd és természetes szülésre. Az anyák lelkileg megerősödnek, birtokába jutva egy csokor készségnek, melyekkel teljesen irányításuk alá vonhatják szülésélményüket. A módszer nagy hangsúlyt fektet az édesanya, partnere, és kisbabája lelki és testi jóllétére, az adott szülés konkrét helyszínétől és módjától függetlenül.
A HypnoBirthing®-módszer alapja egy szülésfelkészítő tanfolyam pároknak, melyen egyebek mellett különleges légzést, relaxációt, képzeleti képek alkalmazását, szóbeli megerősítéseket, és az önhipnózis alapjait sajátíthatják el a várandósok. Lehetővé teszi mindez a szülőpárnak, hogy nyugodtan a jelen pillanatra koncentrálhasson, a múlton rágódás, vagy a jövőn aggodalmaskodás helyett. Az anya tudatosan reagálhat a várandósságra és a szülésre, olyan értékes eszközökkel felszerelkezve, melyek révén testileg és érzelmileg is egészséges év lehet számára a gyermekáldásé.

Most, 25. évében, a Mongan-módszert, a HypnoBirthing®-et már a világ 46 országában tanítják, és családok ezreinek segített boldog, nyugodt várandósságot, és lehető legjobb szülésüket átélni – a nők és kisbabájuk számára is. Marie Mongan könyve a HipnoSzülésről egyre népszerűbb, angolul már a negyedik kiadásnál tart – a harmadikból több, mint 250 000 példány kelt el. Mostanra már olyan hírességek követték a módszert, mint Pamela Anderson, Jessica Alba, Gisele Bündchen, Kate Middleton, és Anna Trebunskaya.

A HipnoSzülés Világnapján mindenfelé ünnepelnek majd a világon, például pillangókat szabadon engedve, színes léggömböket osztogatva, szakmai kitüntetésekkel, vagy éppen baba-mama party-val. Helyi idő szerint délelőtt 10 órakor, Kanadától, Magyarországon át, Szingapúrig mécsest gyújtanak, hogy egy bolygónkon szétáradó fényhullámmal jelképezzék egy közös álom megvalósulását. Ezen a napon van a HipnoSzüléseket bemutató új dokumentumfilm DVD világpremierje is, a HypnoBirthing Institute jóvoltából.

Budapesten Schimcsig Nóra okleveles HypnoBirthing szülésfelkészítő szervez szivárványos kismama & baba-mama zsúrt november 15-én 9:30-tól a SokSzínTér stúdióban (1114 Budapest, Fadrusz u. 14. 6. emelet 3.). Érdeklődni, regisztrálni a hipnoszules@gmail.com email címen lehetséges.

“Az az álmom, mióta csak az eszemet tudom, hogy a világon mindenhol, minden nő megismerhesse egy igazán biztonságos, kellemes és örömteli szülés boldogságát maga és gyermeke számára.” ~ Marie F. Mongan

Hozzászólások