Légy boldog Budapesten!

2014 után idén 2015. szeptember 13–19 között ismét megrendezik a mindenki számára ingyenes Budapesti Boldogság Hetet: www.bphappinessweek.com.
A Budapesti Boldogság Hét több mint 50 eseményt kínál Budapest 15 különböző helyszínén, például a Design Terminálon, a Prezi székházában. A hét célja, hogy mindenki a hozzá legjobban illő módon töltődhessen fel pszichikai energiával és, hogy a résztvevők hasonló gondolkodású emberek társaságában új, közös élmények során növeljék nyitottságukat, kíváncsiságukat mialatt új készségekre is szert tesznek, meglévő tudásukat is gyarapítják a boldogságról, a boldogság növeléséről. A rendezvény lehetőséget ad arra is, hogy a résztvevők inspirációt gyűjtsenek a változatos előadások során. Mivel a közreműködők értékes idejüket és tapasztalatukat ingyen fogják megosztani így a Budapesti Boldogság Hét összes programja mindenki számára teljesen ingyenes lesz. Az idei év programját olyan ismert magyar előadók teszik majd színessé mint D. Tóth Kriszta, Krizsó Szilvia, Danks Emese, Dr. Ruczek Éva és Erdélyi Mónika.
Paul Pahil pozitív pszichológus 2007 óta méri az emberek jóllétét Magyaroszágon, és azt tapasztalja, hogy Magyarországon 10 emberből csupán egy az, aki virágzik. Ez adta a fő inspirációt a ‘Budapesti Boldogság Hét’ létrehozásához 2014-ben. Minél több ember virágzik, a társadalom annál jobban fejlődik: ritkábbak a mentális problémák, kevesebb az öngyilkosság, kevesebb az idő előtti elhalálozás és az emberek is jobban élnek. A kutatások azt mutatják, hogy a mentális betegségek aránya nyolcszor nagyobb azok körében akik nem virágoznak.
Az embereknek minél több új pozitív élményre van szüksége ahelyett, hogy ugyanazt csinálnák nap mint nap mégpedig azért, mert a rutinszerű tevékenyégekkel sokszor csak negatív érzelmeket generálnak saját magukban. A boldogság kulcsa abban áll, hogy hogyan és mibe fektetjük pszichikai energiánkat. Amikor a figyelmünket egy tudatosan választott célra fókuszáljuk, a pszichikai energiánk szó szerint ennek a célnak az irányába kezd “áramolni” és még erősebb pozitivitást teremt. Csíkszentmihályi Mihály kitart amellett az elképzelése mellett, hogy a boldogság nemcsak úgy egyszerűen megtörténik velünk. Minden egyes személynek fel kell készülnie rá, és kultiválnia kell azt azáltal, hogy olyan kihívásokat állít fel magának, amelyek sem túl nagyok és sem túl kicsik az illető saját képességeihez mérten.

Forrás: www.eleteroweb.eu

Hozzászólások