Önkéntes orvosok Erdélyben

2013. október 6-tól 11-ig ismét Erdélyben vizsgálnak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportja évente kétszer utazik a romániai Hargita megyébe, ahol a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik. Legutóbbi, 2013 májusi útjukon a szervezet önkéntesei több mint 5000 vizsgálatot végeztek.

Idén októberben az alábbi orvosok és egészségügyi szakemberek vesznek részt a gyógyító körúton: csecsemő- és gyermekgyógyászok, gyermek neurológus, szemész, radiológus, fül-orr-gégész,  fogorvosok, urológus, szülész-nőgyógyász,  kézsebész és szakápololók.

Idén újra csatlakozik az egy hetes körúthoz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati kamionja, amelyben az önkéntes orvosok szűréseket végeznek és tanácsadást tartanak. Májusban a mobil rendelőben dolgozó szakemberek közel 350 szűrést végeztek el egy hét alatt. A Gyermekmentő Szolgálat nagyon fontosnak tartja, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek a betegségek megelőzése érdekében rendszeres szűrővizsgálatokon vegyenek részt.

Hozzászólások