40 éves a LEGO DUPLO

Budapest, 2015. június 2. – Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a LEGO® DUPLO® márka, amely már 1975 óta a legfiatalabb korosztály, a 1,5 és 5 év közötti gyermekek számára kínál biztonságos és kreatív játékokat. A LEGO kizárólag nyíregyházi gyárában készülő építőkockák kínálatában idén nyáron azok a játékok kapják a főszerepet, amik segítik a gyermekeket abban, hogy játék közben jobban megismerjék a világot.

A LEGO DUPLO elmúlt negyven évében számtalan témájú szett debütált sikerrel a gyermekek és szülők körében, de a kisállatos témájú játékok örökzöld kedvencnek számítanak.

„Egy nemrégiben végzett pszichológiai kutatás rámutat: a mostani gyermekeknek heti 8 órával kevesebb idejük van játszani, mint a húsz évvel ezelőtti generációnak. A képzelőerőt serkentő, építő jellegű játékok szerepe így különösen fontos. Szakértők bizonyították, hogy azok a bölcsődés és óvodás gyermekek, akik képzelőerejük használatával kreatívabb építményeket alkottak, iskolás korukban jobban és folyékonyabban sajátítottak el olyan készségeket, mint az olvasás – mondta Csetényi Zsuzsanna, a LEGO Hungária Kft. marketing vezetője. „Épp ezért különösen fontos, hogy ebben a tanulásra fogékony időszakban a gyermekek kezébe olyan játékokat adjunk, amelyek a kreativitásukat, finom motorikus mozgásukat, értelmi és érzelmi képességeiket is igénybe véve segítik fejlődésüket” – tette hozzá.

A LEGO DUPLO termékek a fejlesztés során számos tesztelésen esnek át, annak érdekében, hogy a szettek a felnőttkori kreativitásra serkentő tulajdonságokat fejlesszék, erősítsék az önkifejezés, az önmegvalósítás és a konfliktuskezelés képességét.

Az első DUPLO kockák 1969-ben gördültek le a gyártósorokról, azonban a LEGO kisgyermekeknek szánt termékcsoportja 1975-ben, pontosan négy évtizede vált külön márkává. A hagyományos kockáknál kétszer szélesebb és hosszabb elemek kifejezetten a legkisebbeknek készültek: apró kezeik számára ideális méretűek és biztonságosak a mindennapi játékhoz.

Az ötéves korig ajánlott játékok különlegessége, hogy figuráin keresztül olyan témákat és szituációkat kínál, melyek révén a szülők biztonságos módon készíthetik fel a gyermekeket az olyan helyzetekre, mint amilyen egy kirándulás, vagy a szabadtéri pihenés.
LEGO_DUPLO_gyártás_Nyíregyháza
A világ egyetlen LEGO DUPLO elemeket gyártó létesítménye a 133 000 négyzetméteren elterülő nyíregyházi LEGO gyár, ahol több mint 100 különféle LEGO DUPLO figurát készítenek és naponta több mint 5 millió LEGO DUPLO kockát gyártanak. A hazánkban gyártott játékok világszerte több millió kisgyermek játékos fejlődéséhez járulnak hozzá.

Hozzászólások