Életmentő berendezésekre gyűjtenek a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika számára

Életmentő berendezésekre és steril szobák létesítésére gyűjt több kezdeményezés is a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika intenzív osztálya számára: a Viva Teleton kétnapos élő adással, a Design Terminál jótékonysági aukcióval támogatja a klinika Őrzők Alapítványát.

A zenecsatorna 10. alkalommal rendezi meg hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját, idén december 15-én és 16-án ismert előadók közreműködésével gyűjtenek az Őrzők Alapítvány számára. A kétnapos élő műsor ideje alatt a felajánlásokat az emelt díjas adománygyűjtő vonal hívásával fogadják, az 13600-as szám tárcsázása után a 36-os kód billentyűzésével.

A Design Terminál csapata Ajándék Terminál címmel karácsonyi programsorozatot szervez december 8. és 23. között: a betérők csaknem 100 magyar tervező munkáit tekinthetik és vásárolhatják meg az ékszerektől a bútorokon át, az öltözéktől a használati- vagy játéktárgyakig. A programon kiállító dizájnerek munkáikból egy-egy darabot jótékonysági aukcióra ajánlottak fel, amelynek teljes bevételét szintén az Őrzők Alapítványnak juttatják el a kiállítótér közleménye szerint. Az árverést december 12-én 19 órakor rendezik  Winkler Nóra vezetésével.

Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a daganatos és leukémiás gyermekek megfelelő gyógyítási körülményeinek biztosítása és fenntartása. 2005-ben modern felszereléssel ellátott baba-mama szobákat építettek, ahol a kis betegek a kórházban, de mégsem teljesen kórházi környezetben szüleikkel együtt lakhatnak kezelésük alatt. Legújabb kezdeményezésük az óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára készített “A bátorságpróba” című rajzos tájékoztató könyv, amelyet a népszerű mesekönyv író, Bartos Erika rajzaival adott ki az alapítvány. A könyv az új kórházi környezet okozta félelmeik legyőzésében kíván segítséget nyújtani a beteg gyerekek számára.

Hozzászólások