Szebbek az átlagnál a súlyos endometriózisban szenvedő nők

Olasz kutatók megfigyelték, hogy a súlyos endometriózissal küzdő nők többnyire feltűnően csinosak, ami arra késztette őket, hogy utánajárjanak, vajon nem ugyanazok a jellemzők vezetnek-e a csinos külsőhöz, mint amik ehhez a fájdalmas nőgyógyászati problémához.

A vizsgálat során a kutatók az endometriózis súlyos változatával küzdő nők 31 százalékát sorolták a vonzó vagy nagyon vonzó kategóriába, míg a betegség enyhébb változatában szenvedőknek csupán 8, az endometriózis nélküli nőknek pedig mindössze 9 százalékát. A vizsgálat során két férfi és két női orvos értékelte a  kísérletben résztvevő nők vonzerejét, majd az alanyokkal a szexuális előéletükkel kapcsolatban is kitöltettek egy kérdőívet. Az eredmények azt mutatták, hogy a komoly endometriózissal küzdő nőket vonzóbbnak találták a megkérdezettek, emellett ezek a nők többnyire korábban kezdtek el szexuális életet élni, ami arra utalhat, hogy már tizenévesen is az átlagnál vonzóbbak lehettek.

Amint azt a kutatást vezető dr. Paolo Vercellini kifejtette, előfordulhat, hogy a kiemelkedően nőies megjelenés ugyanannak a fizikai jellemzőnek az eredménye, ami a súlyos endometriózis kialakulásához is vezet. Mivel a nőies megjelenés a magas ösztrogénszinttel hozható kapcsolatba, talán az endometriózisért is ez a hormon a felelős.

forrás: medipress

Hozzászólások