Horváth Éva megmutatja, ki a bizalmasa kisfia nevelésében

Szülőnek lenni óriási felelősség és kihívás, hát még akkor, ha az első gyermek érkezik a családba. Főleg az otthon lévő édesanyák vannak nehéz helyzetben, hiszen az újdonsült mamák hirtelen nem tudják elsőre, miért sír a pici, mi a baja, mit akar jelezni a világnak, és megannyi más helyzet is elbizonytalanítja őket. Horváth Éva nem tagadja: a mai napig van olyan szituáció, amelyben a kisfiával, Kristóffal kapcsolatban más tanácsát, segítségét kéri. Nekünk most elárulta, ki ez a bizalmas személy az életükben! 

A modellből lett műsorvezető kisfia, az angyali Kristóf tavaly májusban érkezett a családba. Viszont hiába a földöntúli öröm, a szülővé válás kisebb-nagyobb nehézségeivel Éváéknak is meg kellett birkóznia.

„Mint minden első gyermekes szülő, a kezdetek kezdetén én is sokszor elbizonytalanodtam, és ilyen helyzetekben megnyugtató érzés volt, ha védőnőmhöz fordulhattam, akinek a mai napig kikérem a tanácsait” – kezdte Éva, akinek természetesen családi segítsége is akad a párja, illetve a nagyszülők személyében. „Ha kisebb problémákkal állok szemben, amihez nem kell szakember véleménye, a szüleim mindig segítenek, van erre egy chatcsoportunk is, ahol a gyerekkel kapcsolatos dolgokat beszéljük meg. Az egyik sokgyermekes barátnőmre is bármikor számíthatok, hiszen ő szinte mindennel találkozott már, ami velünk is megeshet.”

Éva szakmai kérdésekben csak a gyermekorvoshoz, illetve a védőnőjéhez fordul.

„Megnyugtató érzés, hogy van egy segítőkész, lelkiismeretes személy, aki már-már családtagnak számít nálunk. Ezért is örültem, mikor hallottam, hogy a Magyar Védőnők Egyesülete a Sudocremmel közösen keresi az Év Védőnőjét, amelyre biztosan jelölni fogom őt. Legutóbb, amikor külföldön voltunk, szinte napi huszonnégy órás „ügyeletben” volt miattunk. Kristófnak különböző kiütései lettek, és kicsit megijedtem. Nem akartam a kinti orvosokra hagyatkozni, egyből a védőnőnket hívtam, de a hozzátáplálás kapcsán is többször kikértem a véleményét, hogy bizonyos trópusi gyümölcsöket például adhatok-e a kicsinek. Hál ’istennek, lekopogom, de komolyabb betegsége még nem volt Kristófnak, ami talán köszönhető az anyatejnek is, hiszen még mindig szoptatom.” 

Ha te is bármikor számíthatsz a védőnődre, és szeretnéd munkáját meghálálni, jelöld őt az Év Védőnője díjra! Ehhez nem kell mást tenni, mint a Magyar Védőnők Egyesületének (MAVE) honlapján vagy a Sudocrem hivatalos Facebook oldalán futó applikáció segítségével beküldeni egy rövid történetet és egy fotót a védőnőről. A jelölési időszak április 30-án zárul, ezt követően dönt majd a szakmai zsűri, valamint indul a közönségszavazás, amely május 18-ig tart.

Jelölni az alábbi felületeken lehet:

Applikáció elérhetősége: https://www.facebook.com/szeretettelsudocrem/app/548210155294570/
MAVE honlapja: http://mave.hu/ 

Oszd meg ha tetszett, hogy más is láthassa őket!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások