Programok hétvégére

Palacsintafesztivál Balatongyörök

Ki ne szeretné a palacsintát! De tudjuk-e, hogy a megszokott túrós, kakaós, ízes palacsintán kívül hányféle édes és sós palacsintát lehet még sütni? A györöki fesztiválon a vállalkozó kedvű versenyzők a vidám programokkal tarkított mulatságon összemérik palacsintakészítő és –forgató tudásukat. Emellett gyermekprogramok, kézműves játszóház és zenés programok színesítik a rendezvényt.

Részletek: www.balatongyorok.hu

Hajdúsági Ízek Fesztiválja

Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel. A finomságokat eredeti és modern receptek alapján készítik és kínálják a helyi vendéglátók, akik ételkóstolókkal, főzőversenyekkel, változatos programokkal teszik még színesebbé a rendezvényt.

Részletek: www.hajduszoboszlo.hu

Szentendrei Sörmajális

Szentendrei Sörmajális 2017

Nézzétek, micsoda jó kis videót készítettünk a Sörmajálisról!Köszönjük az árusoknak, hogy nem hagytak éhezni, szomjazni minket; a sörházaknak, hogy élvezhettük finomabbnál finomabb nedüiket; a zenészeknek, hogy remek koncerteket hallhattunk, táncolhattunk végig; a fellépőknek, hogy megmutatták tehetségüket; de legfőképpen NEKTEK, fesztivál látogatóknak köszönjük, hogy ilyen RENGETEGEN voltatok mind a három napon! Jövőre, veletek, ugyanitt!!!Egészségetekre!https://youtu.be/P9RwEl3Io3Q

Közzétette: Szentendrei Sörmajális – 2017. május 7.

Se szomjazni, se éhezni nem fog senki a Sörmajálison, ahol változatos programokkal várják a látogatókat a Duna-korzón. A három nap alatt koncertek, könnyűzenei tehetségkutató verseny, sörkülönlegességek, gasztronómiai élmények, utcabál, gyermekprogramok színesítik a jó hangulatú rendezvényt.

Részletek: www.facebook.com/szentendreisormajalis

A nagy budapesti kolbászolás

Egy várva várt hétvége, amikor kolbásznak áll a világ, kedvetekre kóstolhatod a szaftosabbnál szaftosabb karikákat, ehetitek késsel-villával, tunkolhatjátok kézzel vagy csak ráteszitek egy isteni szelet kenyérre.

Részletek: www.facebook.com/events/1752293354824451

Piknik a Kopaszi-gáton

Végre itt a jó idő, már lassan a nyár, irány a Kopaszi-gát! Vigyél magaddal plédet, sütit, nasit, üccsit, vagy játékot! Természetesen a tánc sem maradhat ki a sorból, de ha Te csak ejtőzni szeretnél egyet a fűben, azt is megteheted!

Részletek: www.facebook.com/events/2095377857364064

Óbudai Futófesztivál

Közzétette: Óbuda Sport – 2018. január 11.

Tavaszi rendezvények között már a megszokott időpontban április utolsó hétvégéjén újra Óbudai Futófesztivál! Nagyon intenzív a családi érdeklődés, sokan családilag és egyénileg is rajthoz állnak, választva akár a hosszabb távokat, így sokak számára valóban egy hétvégi programmá nőtte ki magát rendezvény. Szombaton a családok állnak az esemény középpontjába, majd vasárnap a hosszabb távok megtételére lesz lehetőség minden távon időméréssel.
A nevezés a futófesztivál honlapján lehetséges, ahol minden hasznos információt a futók rendelkezésére bocsátanak.

Részletek: www.obudaifutofesztival.hu

Everness Kikelet – fesztiválzsongás a Római parton

Az Everness Kikeleten megízlelheti, aki még nem volt, milyen is nálunk a fesztivál. Lesz koncert, mozgás, tánc, jóga, előadás, workshop, gyerekprogram, étel, ital, no meg tér, ahol összejöhetünk, kapcsolódhatunk, fejlődhetünk közösségben.

Részletek: www.facebook.com/events/1988873721375186

A Lajta Monitor Múzeumhajó Százhalombattán

A százhalombattai állomás egy Győrtől Mohácsig tartó út 11 megállójából az egyik. Ez a túra különleges, talán vissza sem térő lehetőséget kínál majd a látogatóknak, hiszen még Budapesten kívül nem mutatták be a Lajtát, és a közeli jövőben nem is tervezik.

A Lajta és a Maros monitorok voltak a világ első olyan folyami monitorai, amelyek ilyen kis merülés mellett ilyen erős páncélozottsággal, nagy tűzerővel rendelkeztek, és amelyeken Coles féle lövegtorony volt.

Ez a hajópáros volt Európában az első folyami monitora, az osztrák-magyar hadiflottában pedig az első tisztán fémből készült páncélos, kizárólag gőzgéppel mozgatott, vitorlázat és kötélzet nélküli hadihajó.

Részletek: www.facebook.com/events/602290330114824

III. Hungarian Blitz Ring – Opel Találkozó

Idén is megrendezik a sokak számára nagy élményt nyújtó Blitz Ring Opel találkozó és pályanapot. A találkozóra 2018 április 28-án kerül sor a Kakucs Ringen, ahol számos program mellett a versenypálya egész nap rendelkezésre áll ahhoz, hogy tudásunkat és autóinkat igazán próbára tegyük. Ha szeretnél ismerkedni, beszélgetni többi Opeles társaddal vagy ellenőrzött körülmények között kipróbálni Opeled, akkor ezt a napot Neked találták ki.

Részletek: www.facebook.com/events/1662961427081650

Kopácsi Halnapok!

Halászlé, csíptetett ponty, kecsege, pisztráng és még sok más finom halétel amit a halfőző mesterek készítenek!

Részletek: www.facebook.com/events/1182028245267019/

Tweed Ruhában Kerékpáron!

Tekerj a Tweed Run Budapest Társulattal 2018 ápr. 28-án immár a X. hagyományteremtő tweed kosztümös kerékpáros felvonulásán!
“Állítsuk meg az időt egy különleges pillanatra Budapest legszebb útvonalán”

Részletek: www.facebook.com/events/355418854901844

Elvarázsolt sziget – Kiállítás és játék

A Vajdahunyad várban nyíló, új tavaszi kiállítás és játék képzeletbeli utazásra, izgalmas próbatételre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a titokzatos varázsvilágot, miközben furfangos feladványok, játékos talányok és megbűvölt szigetlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz, a varázslótanonccá váláshoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló, izgalmas kiállítás és játék új látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Részletek: www.facebook.com/events/194727804612239

Felfedezők Napja

Ismerjétek meg a tudományos expedíciók sajátos világát, kóstoljatok bele az expedíciók nyújtotta élményekbe, találkozzatok a kutatókkal, tegyétek próbára képességeiteket, tapasztaljátok meg, hogyan boldogulnátok egy expedíción! Töltsetek egy kellemes napot tartalmas szórakozással és pillantsatok be a terepi kutatók munkájába! A rendezvényen a terepi kutatás minden területe helyet kap: klímakutatás, őslénykutatás, ősföldrajzi kutatás, földtani kutatás, felszínfejlődés-kutatás, ökológiai kutatás, régészet, néprajzkutatás, űrkutatás. 2018-ban az éghajlatváltozás áll a középpontban! A fesztiválra a belépés ingyenes!

Részletek: www.facebook.com/events/187189398557582

Akkor és Most Jármű Expo

Egész napos programok a színpadon, zenei és tánc produkciókkal. A teljes kiállítási terület: 2.700m² kiállítási sátor és 2.500m² szabad területből áll. Belépés a rendezvényre ingyenes!

Részletek: www.jarmukiallitasesztergom.hu

Civil Piknik és Szerenádozó Utcabál –  Dunavarsány

Szórakozás az egész családnak. Óriás sakk, körhinta, légvér, darts, 8 személyes csocsó, ping-pong, kosaras körhinta, lengőteke, tűzoltó autó, sütikuckó, maszatoló, ringató.

Részletek: www.facebook.com/events/580328592331521

Majális Budakeszin

Április 28-án, szombaton 10 órától ismét Majális a közösségi téren. 10 órakor a hagyományos zenés felvonulással indul el a tavaszi forgatag a közösségi térről a Fő téri park körül, majd visszaérve a majális tavaszi néphagyományait megidézve közös májusfa-díszítés, körtánc, majd a „Próbatétel fiúknak, férfiaknak” címmel, a májusfa megmászásával a merész jelentkezők tesztelhetik ügyességüket. A rendezvény 12.30 órától 15.00 óráig művészeti csoportok műsoraival folytatódik. 15 órától A Székely menyecske és az ördög címmel Fabók Mancsi bábszínházi előadása szórakoztatja a gyerekközönséget. 16 és 17 óra között a jó hangulatról Zwickl Mihály és sramli-zenekara a sváb hagyományokat ápolva gondoskodik.
A színpadi előadások mellett játszóház, kézműves foglalkozások, kis vidámpark és vetélkedők várják a gyerekeket. Egész napos kirakodóvásár, étel- és italárusító helyek fogadják a látogatókat.

Részletek: www.facebook.com/events/2011852825743562

Nemzetközi Fogathajtó Verseny Mezőhegyes

A 2018. évi szabadtéri hazai fogathajtó nemzetközi versenyek szezonnyitó eseménye.

Részletek: www.facebook.com/events/585935211768192

Retro Majális – Campona

Retro Majális – Időutazás a javából a Campona parkolójában. Lesz minden, ami szemnek, fülnek és szájnak ingere. Csodálatos pöttyös forgatag és retro slágerek a színpadon.

Részletek: www.facebook.com/events/177802533020867

Gyarmatpusztai Majális

Jókedv, buli, sport, zene, szórakozás a természet lágy ölén…

Részletek: www.facebook.com/events/579469542406951

Miniversum Majális

Az első májusi hétvégén a kiállítás megtekintése mellett szuper családi programok várják a látogatókat. Válasszatok a kvízjátékok közül, és ha sikerül minden kérdést helyesen megválaszolnotok, akkor egy családi belépőt is nyerhettek. A játszóházban a gyerekek elkészíthetik a családi kirándulások kedvenc játékait: szélforgókat, papírsárkányokat, papírrepülőket és helikoptereket is.

Részletek: www.facebook.com/events/384145488732486

Májusfaállítás – Dunaharaszti

A Haraszti Fiatal Svábok Egyesülete és a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat sok szeretettel vár minden érdeklődőt a 2018. évi Májusfaállításra!

Részletek: www.facebook.com/events/1898919816797769

Halmajális

Halmajális az Óhegy parkban. A rendezvény ingyenes!

Részletek: www.facebook.com/events/227664611116567

Majális – Csopak

Részletek: www.facebook.com/events/238727736695226

Majális Jászberényben

Bármely eddigit felülmúló műsoráradat vár rátok: 2 néptánc blokk (gyermekcsoportok, Fölszállott a páva közreműködők), helyi tánc-, és sportcsoportok legjava, este nagykoncert: Soulwave.

Részletek: www.facebook.com/events/230528477502089

Tavaszköszöntő Majális Veszprémben

Részletek: www.facebook.com/events/357930458025908

Kecskeméti Majális

Az idei évben is számos program várja a városi majálisra kilátogatókat, akik biztos nem fognak unatkozni. Természetesen a hagyományos vidámpark, kirakodó vásár, és falatozás sem maradhat el.

Részletek: www.facebook.com/events/220646708685339

Szegedi Majális 2018

Sült kolbász, jéghideg sör, vattacukor és gigantikus vidámpark, akárcsak gyerekkorunkban! Így lesz igazán szegedi a Majális!

Részletek: www.facebook.com/events/2027640310584202

Családi Majális – Szolnok

Részletek: www.facebook.com/events/200811933854562

IV. Városligeti Majális

A IV. Városligeti Majális felhőtlen szórakozást kínál az egész családnak! A kicsiket egész délelőtt gyermekprogramok várják, a felnőttek találkozhatnak a legismertebb és legelismertebb sztárokkal. Idén is a legfinomabb falatok, italok, a legszínesebb vidámpark várja a látogatókat. A rendezvényre a belépés természetesen ingyenes!

Részletek: www.facebook.com/events/177994409499874

Összeállította: Kamenská Veronika

Oszd meg ha tetszett, hogy más is láthassa őket!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások