Húsvéti programok országszerte

Hollókői Húsvéti Fesztivál

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. 2018. március 30. és április 2. közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe.

Részletek a programról:
www.husvetifesztival.com

Szeri Húsvét – Ópusztaszer

Az ópusztaszeri skanzenben rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi lovaskocsis locsolás, muzsikaszó, néptánc, népzene, meglepetések és nyeremények várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást.

Részletek a programról:
www.opusztaszer.hu

III. Húsvéti Nyuladalom, Siófok

A Húsvéti hétvége idén is formabontó, mégis hagyományőrző formában kerül megrendezésre Siófokon. Sok színes családi programmal, kiváló zenei koncertekkel és rengeteg meglepetéssel készülnek a látogatóknak.

A programok ingyenesen látogathatók!

Részletek a programról:
www.siofokportal.com/III.-Husveti-Nyuladalom
www.facebook.com/events/669895376733306

Maya húsvéti napok – Miskolctapolca

Március 29. és április 3. között izgalmas húsvéti játékokkal és gyermekkoncertekkel színesíti programkínálatát az Avalon Park. Élő nyuszik, kisbárányok, családi műsorok és ínyenc ünnepi falatok várják a látogatókat a Maya húsvéti napokon, ahol a páratlan élmények mellett a jó hangulat is garantált.

Részletek a programról:
www.avalonpark.hu/aktualitasok/maya-husveti-napok

Húsvéti Vásár – Győr

A standok között nézelődve találkozhatunk az ünnep készített díszeivel, a hímes tojásokkal, fa-faragásokkal, édességekkel, játékokkal. A vásárban többek között tojásfestők, kosárfonók, keramikusok, bőrösök, és még számos mesterség készítői vannak jelen.

Részletek a programról:
www.hirek.gyor.hu

Családi nyúlkergető napok – Zalakaros

Amíg a gyerkőcöket izgalmas programok várják – többek között a rejtett meglepetés tojások felkutatása és játékos vetélkedő, valamint az elmaradhatatlan húsvéti nyuszi simogatás sem maradhat ki a sorból. Közben a szülők kiélvezhetik a borházak kínálatát a sztárvendégek adta fantasztikus ünnepi hangulatban.

Részletek a programról:
www.zalakaros.hu

Matyó Húsvét – Mezőkövesd

Részletek a programról:
www.mezokovesd.hu

Húsvéti Piknik a Kőröshegyi Levendulásban

Szezonnyitó Tavaszi Piknik és Palántavásár a Kőröshegyi Levendulásban, ahol az alábbi programok várnak rátok:
🐰Nyuszisimogató
🐣Húsvéti kézműveskedés (nem csak gyerekeknek)
🌿Palántavásár
😋Levendulás aprósütemények
💜Levendulás vásár
✨Utánozhatatlan kilátás a Balatonra, kellemes, szépen rendezett környezetben

Részletek a programról:
www.facebook.com/events/173854990062496

Nagy családi húsvétolás – Balatongyörök

A húsvéti előtti szombaton az egész nap a gyerekekről szól Balatongyörökön. Az alábbi programokkal várják a családokat:

 • Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvara – Kossuth u. 64.
  10.00 Tojásvadászat a kertben elrejtett csokitojások után
 • Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár – Kossuth u. 29.
  14.30 A pártás királylány – bábműsor a Majorka Színház
  előadásában
  15.30 Tojásgurítás ás egyéb népi gyermekjátékok
  Ki tud tojással a legtávolabb gurítani?
  16.00-18.00 Varázshangok Családi Játszóház
  Logikai, ügyességi, mozgásos és társasjátékok minden
  mennyiségben minden korosztálynak. Kézműves kuckó.

Részletek a programról:
www.facebook.com/events/148263359172209

Húsvét a Siklósi Várban!

Részletek a programról:
www.siklosivar.hu

Húsvéti Nyuszikeresés – Vasúttörténeti Park

Idén április 1-től egészen október végéig várja a látogatókat Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja, a Vasúttörténeti Park! A szezon április 2-án, hétfőn a húsvéti tojásvadászok kedvenc eseményével, a Húsvéti Nyuszikereséssel indul, ahol a számtalan kézműves-, és hagyományőrző program mellett koncert és bábelőadás várja a családokat.

Részletek a programról:
www.vasuttortenetipark.hu

Budapesti Tavaszi Vásár

2018-ban ismét megrendezésre kerül a Tavaszi Vásár, hogy kulturális élménnyel gazdagítsa mind a Budapestieket, mind a hazánkból és külföldről idelátogatókat egyaránt. A Tavaszi Vásáron, a hagyományos és az újra gondolt, modernebb formába öntött népművészet tárgyai, valamint a design is helyet kapnak.
A gyermekeket játszóházi programok is várják!

Részletek a programról:
www.facebook.com/events/1761388223919028
www.facebook.com/budapestspringfair

PONT Fesztivál – Várkert Bazár

Az eseményt megálmodó Hangvető, a Budapesti Tavaszi Fesztivállal karöltve, azzal a céllal hívta életre Budapest legfrissebb fesztiválját, hogy az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva adjanak élményszerű körképet a világ csodáiról. A fesztivál célja a közös értékek és a sokszínűség bemutatása különböző interaktív programokon és különleges koncerteken kereszül. 2018-ban a PONT éppen húsvét hétvégéjére esik, ezért elsősorban a mediterráneum húsvéti hagyományai és a tematikához kapcsolódó magyar tradíciók kerülnek fókuszba.

Kreatív gyerekjátékok, húsvéti népénekek, tavaszváró dalok, mesék és megannyi változatos program vonul fel. A gazdag tematikájú workshopokon kipróbálható a tojásfestés, de megismerhetjük a cremonai hegedű csodáját, felfedezhetjük a polifónikus éneklés szardíniai hagyományát és elsajátíthatjuk a flamenco alapjait. Lesz szőnyegszövés, megtudhatjuk, milyen a horvát mézeskalácskészítés, de ámulhatunk a hórihorgas gólyalábasokon és csodálhatjuk a világjáró marionetteket, amíg a gyerekek alakíthatják a mesék fonalát. A kicsik mindemellett készíthetnek húsvéti nyuszit, csirkét, ültethetnek tojáshéjba növénykét, az elkészült kincseket pedig haza is vihetik.

Részletek a programról:
www.pontfesztival.hu
www.facebook.com/events/172485273380432

Összeállította: Kamenská Veronika

Oszd meg ha tetszett, hogy más is láthassa őket!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások