A mentők nem tudtak bejutni a kismamához – elvesztette ikreit

A 27 éves brit édesanya, Jocelyn Bennett és ikerlányai a kis Melody és Rose azután kerültek életveszélyes állapotba, hogy a terhesség 32. hetében a méhlepény váratlanul teljes egészében levált a méh faláról. Az orvosok szerint ikerterhességek esetében a jelenség nem ismeretlen, és Jocelynt is felkészítették az eshetőségre, a fiatal nőt mégis váratlanul érte az erős vérzés. Azonnal segítséget hívott, ám hiába érkeztek a mentők perceken belül a helyszínre, több mint harminc percig nem tudtak neki segíteni.

Jocelyn ugyanis, aki aznap egyedül volt otthon, a hívást követően a vérveszteség miatt elvesztette az eszméletét. Nem tudott ajtót nyitni, így a mentősök végül csak harminc perccel később, rendőri segítséggel tudtak bejutni a lakásba. Jocelyn szíve addigra leállt, az oxigénhiányos állapot miatt az anyánál és két gyermekénél is súlyos, több szervi elégtelenség alakult ki.

A fiatal nő kómába esett, gyermekeit pedig, akiket sürgősségi császármetszéssel segítettek a világra, gépekre kellett kapcsolni. „Az orvosok már az első pillanatban mondták, hogy a kicsik állapota kritikus, hozzátették azt is, kicsi a valószínűsége, hogy életben maradnak” – nyilatkozta Jocelyn édesapja, aki hozzátette, egy nappal később derült ki, hogy nincs remény. „A család ekkor döntött úgy, hogy lekapcsolja a babákat a lélegeztető gépről.”

(Forrás: hir24.hu)

Hozzászólások