Maminbaba, a szórakoztató anyacsinosító!

Ha Te is kisbabás, vagy várandós anyuka vagy, ha kedveled a táncot és a latin ritmusokat, válaszd a Maminbabát! Mozogj együtt a babáddal és csinosodj!

A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásforma latin tánc alapokkal. Könnyen követhető elemekből áll, így sem táncos, sem másféle sportos előképzettség nem szükséges hozzá. Nagy előnye, hogy a gyermekünkkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére.

Ringatóznak, mert itt nincs ugrálás, és nem bömböl a zene, nincsenek olyan mozdulatok, ami a babáknak vagy az anyukáknak kellemetlen lenne. Így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy. Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azt elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal el lehet végezni. Gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó ajánlásával!

 

Praktikus tudnivalók

A Maminbabát a gyermekágyi időszakot követően, hat héttel szülés után lehet elkezdeni, ha erre az orvosunk is rábólint. Császáros szülés esetén érdemes 10-12 hetet várni, hogy a hasi seb ne okozzon kellemetlenséget a baba hordozása közben. Sportos, kényelmes váltóruha és sportcipő szükséges hozzá, és a babát sem kell túlöltöztetni, hiszen a tánc közben egymást melegítik. Fontos, hogy jól kialakított, széles terpeszt biztosító hordozót használjunk és megfelelően legyen az anyukára kötve a babája! A Maminbaba oktatók ebben is segítenek az anyukáknak. Minden trénerünknél kipróbálható egy szponzori Gremese hordozó (csatos, mei-tai, rugalmas kendő vagy hibrid).  Ezen kívül – az adott oktatói készlet függvényében – más gyártók jó minőségű hordozóeszközeit is ki lehet próbálni nálunk, pl. Magyarinda, Liliputi, Manduca, minőségi szövött kendők, és mindezt díjmentesen!

Aki nem szokta hordozni a babáját és nem tudja milyen érzés, ha stabilan rögzítve van rajta a kicsi, az gondolja át, mi az egyszerűbb: egy 5-10 kg-os csomagot kézben vinni, vagy hátizsákban a háton? Ha jól van rögzítve a hordozó, akkor alig érezhető a baba súlya. Érdemes kipróbálni!

 

Országszerte Maminbaba

A Maminbaba franchise rendszerben működik országszerte. A tavaszi trénerképzés után 30 fős lesz a csapatunk. Az oktatóink képzésében fitnesz oktató, gyógytornász és babahordozási tanácsadó is részt vesz. Még sok új trénerre szükségünk van, hogy ki tudjuk elégíteni az anyukák igényét, és valóban országosan elérhetőek legyenek a Hordozós Latin Fitness órák, de az egyre bővülő oktatói csapattal ez fokozatosan lehetővé válik. A jelenlegi helyszíneinket itt találod.

 

 

Hozzászólások