Babát szeretnél? Kövesd ezt az étrendet!

A várandósságra való felkészülés időszakában a nyilvánvalóan mellőzendő dolgokon (cigaretta, alkohol) kívül a túlzott tejfogyasztás is kerülendő. Miért?

 

 

 

 

 

 

 

Mert manapság egyre többen küzdenek laktóz-intoleranciával, illetve tejallergiával. “A tejben lévő kazein lebontásáért felelős enzim termelődése a csecsemőkör után folyamatosan csökken, így a tej megemésztése igen energiaigényes folyamat, és még nyálképződéssel is jár.

Betegségek esetén a szervezet öngyógyításra törekszik, és energiáit nem a gyomrot megterhelő ételek emésztésére, hanem a betegség leküzdésére fordítja. Ám a túlzott tejfogyasztással épp ezt, a gyógyuláshoz szükséges energiát vonjuk el a szervezetünktől.” -magyarázza a doktornő. Kiemeli azt is: a fehérje és a szénhidrát egyidejűleg történő elfogyasztása szintén nagy energiaelvonással jár, ezért kerülendő például a jól ismert “rántott hús – burgonyapürével” menü is.

Köretként válasszunk inkább zöldségeket, főzelékféléket. Mellőzendő továbbá minden olyan élelmiszer vagy étkezési szokás, amely a szervezetben erjedési folyamatot indíthat el. Nem javasolt a gyümölcsöket az étkezés végén fogyasztani, ezeket mindig önállóan, például tízóraiként együk.

A szervezet egyensúlyának visszaállításához érdemes elkerülni az ízfokozókat, valamint az inzulinrezisztenciához vezető, gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag táplálkozást, a túlzott cukorfogyasztást.

 

 

(HelloBaby 2012. július-augusztus)

Hozzászólások