A családtervezés 5 pontja

1. Erősítsd és kényeztesd a testedet!

Ügyeljünk testünk állapotára: táplálkozzunk egészségesen, méregtelenítsünk rendszeresen, igyunk naponta 2-3 liter folyadékot (leginkább vizet), sportoljunk, és néha kényeztessük testünket egy -egy masszázzsal, talpmasszázzsal.

2. Add át magad a teremtés törvényének!

Próbáljunk válaszolni az alábbiakra: mennyire vagyok nyitott az előttem álló eseményekre és arra, hogy párommal együtt befogadjam életembe az újat? Mennyire vagyok képes megélni az új élet születésének csodáját? Hiszek-e abban, hogy minden úgy van jól, ahogy van? Bízom-e az egyetemes törvényekben annyira, hogy átadjam magam a teremtés törvényeinek? El tudom-e fogadni a nekem szánt feladatokar?

3. Meditálj a válaszokért!

Szellemileg is legyünk tudatosak. Csendesítsük le gondolatainkat (például meditációval), nézzünk magunkba, és próbáljuk kifürkészni, honnan ered a gyermek iránti vágyunk. Legyünk őszinték mind magunkkal szemben, mind pedig párkapcsolatunkban!

4. Vedd észre az élet apró örömeit!

Az élet egyik célja, hogy boldogságban élhessünk. Törekedjünk a kiegyensúlyozottságra – ez persze mindenkinek mást jelent, tehát keressük meg azt, ami nekünk megadja ezt! Felszabadult és laza állapotban könnyebb megélni az élet apró örömeit is, melyek éltetnek és erőt adnak. Higgyük el: egy új lélek is szívesebben érkezik olyan szülőkhöz, akik nem feszültek, nem szoronganak, hanem oldottak és boldogan, harmóniában élik a mindennapokat.

5. Figyeld a termékeny napokat!

Időzítsük a szexet a termékeny napokra! Rendszeres önmegfigyeléssel (hőmérőzés, nyákvizsgálat, tesztek) pontosan meg lehet határozni a cikluson belüli termékeny időszakot. Ilyenkor szánjunk kellő figyelmet egymásra, hangolódjunk rá társunkra és teljesen adjuk át magunkat az élménynek!

 

(HelloBaby! 2011. november-december)
Hozzászólások