Méregtelenítéssel a várandósságért 1.

 

Azok a nők, akik a babatervezés időszakában méregtelenítenek, sokkal könnyebben, jobban viselik majd a terhességet, kevesebbet vagy egyáltalán nem hánynak. Három egyszerű tisztítási eljárást mutatunk be Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász segítségével.


Béltisztítás: nagyon fontos az emésztőrendszer kiürítése és megtisztítása, amelyre több módszer létezik. A vékonybelek takarítására az éhgyomorra elfogyasztott savanyú káposztalé, tejsavó, író, keserűsós víz a megfelelő, a vastagbélszakasz máig legelfogadottabb tisztítója pedig a beöntés.

Májpakolás: A máj választja ki a méreganyagokat. A méregtelenítést ajánlatos májpakolással segíteni, serkenteni. Ennek technikája, hogy a jobb bordaív tájékára meleg vízbe mártott kis törölközőt teszünk, amire meleg vízzel töltött tömlőt helyezünk, a tetejére pedig száraz törölközőt. Betakarózva 20-30 percet fekve pihenünk.

Reggeli olajos öblögetés: az éjszaka folyamán, különösen a méregtelenítés alatt rengeteg méreganyag választódik ki a száj nyálkahártyáján. Reggel ez visszakerül a szervezetbe, ha eszünk-iszunk, az első pohár vízzel ezt lenyeljük. Ennek kivédésére végezzünk olajos öblögetést reggelente, éhgyomorra, még mielőtt bármit ettünk vagy ittunk volna. Vegyünk a szánkba 1 teáskanálnyi extra-szűz olíva olajat, majd ezt szürcsölgessük a fogaik között, amíg fehér hab nem képződik, lehetőleg fél-1 percig. Miután a habot kiköptük, alaposan öblítsük át a szánkat.

Tipp: A méregtelenítő kúrát kiegészíthetjük hetente 1-2 gyümölcs- vagy lénappal, amikor csak gyümölcsöt – lehetőleg egyfélét –, vagy még szigorúbb esetben csak gyümölcslét fogyasztunk. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a bio gyümölcs és zöldséglevek, ami mellé esetleg bio rozskenyeret vagy barna rizst fogyaszthatunk.

 

 

Hozzászólások